Πώς θα παίξει η Άρσεναλ χωρίς τον Έντεγκααρντ απέναντι στην Τότεναμ; Τα 2+1 σενάρια, όλα τα καθορίζει ο Ζεσούς!

Η δυσκολότερη «αποστολή» του Μικέλ Αρτέτα είναι πλέον προ των πυλών. Πρέπει να βγάλει… ενδεκάδα. Πρέπει να βρει τους «11» της Άρσεναλ που θα καταφέρουν να πάρουν μία μεγάλη νίκη κόντρα στην Τότεναμ, στο ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου. Δεν είναι απλό! Και τα πρώτα σενάρια έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους…



Πώς θα παίξει η Άρσεναλ χωρίς τον Έντεγκααρντ απέναντι στην Τότεναμ; Τα 2+1 σενάρια, όλα τα καθορίζει ο Ζεσούς!

Η πιο μεγάλη ώρα έφτασε. Το ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου είναι προ των πυλών. Η Τότεναμ συναντά την Άρσεναλ, στην 4η αγωνιστική της Premier League και ο στόχος σε ένα τέτοιου είδους ματς, είναι ξεκάθαρος.

Δεν υπάρχει… άλλο αποτέλεσμα για κάθε μία από τις δύο ομάδες. Είναι «νίκη ή… νίκη». Το Λονδίνο χωρίζεται σε άσπρο και κόκκινο και όποια καταφέρει να «γευτεί» της χαρά των τριών βαθμών, ορίζεται ως το «αφεντικό» της πόλης. Ένα παιχνίδι που αναμένει και ο κόσμος και το φίλαθλο ποδοσφαιρικό κοινό. Ένα «κλασσικό», αγγλικό ματς.

Πριν από μερικούς μήνες, στο ίδιο γήπεδο, η Άρσεναλ έκανε «πάρτι». Κέρδιζε με 3-0 στο πρώτο ημίχρονο και εν τέλει, επικράτησε με 3-2 στο φινάλε, αισθανόμενη την πίεση της αντιπάλου της.

Πρόπερσι, παρότι το σκορ δεν ήταν το ίδιο εντυπωσιακό, το 2-0 του πρώτου μέρους αρκούσε. Ένα αυτογκόλ και ένα σουτ του Έντεγκααρντ, είχαν χαρίσει στους «κανονιέρηδες» και πάλι τη νίκη. Μπορεί τώρα να «τριτώσει» το καλό; Ίσως! Αλλά υπάρχει μία τεράστια διαφορά, στην προκειμένη περίπτωση.

ΔΕΝ παίζει ο Μάρτιν Έντεγκααρντ. Ο αρχηγός της Άρσεναλ είναι εκτός. Και μαζί με αυτόν, απουσιάζει και ο Ντέκλαν Ράις λόγω κόκκινης κάρτας στο ματς με την Μπράιτον. Και μαζί του, λείπει και ο Μικέλ Μερίνο, που έχει τεθεί εκτός για το επόμενο δίμηνο. Συνεπώς, τα προβλήματα για τον Μικέλ Αρτέτα είναι πολλά.

Και η ερώτηση όλων, έχει να κάνει με την ενδεκάδα που θα σκεφτεί να παρατάξει στο ντέρμπι, γνωρίζοντας πως έπεται το ταξίδι στην Ιταλία, με αντίπαλο την Αταλάντα, για την 1η αγωνιστική του Champions League, αλλά και αυτό κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι, σε μία εβδομάδα.

Όπως όλα δείχνουν λοιπόν, τα σενάρια για την ενδεκάδα της Άρσεναλ απέναντι στην Τότεναμ, είναι δύο. Το πρώτο είναι το πιο «συντηρητικό». Να βρεθεί ο Ζορζίνιο με τον Τόμας Πάρτεϊ στο κέντρο και ο Κάι Χάβερτς μπροστά τους, με τον Γκαμπριέλ Ζεσούς στην κορυφή της επίθεσης.

Ένα δεύτερο σενάριο είναι να μην βρεθεί ο Ζορζίνιο στο αρχικό σχήμα. Να παίξει δηλαδή ο Κάι Χάβερτς στο «8», ο Τόμας Πάρτεϊ στο «6» και ένας εκ των Λεάντρο Τροσάρ ή Ίθαν Νουανέρι στο «10», αντικαθιστώντας το κενό του Μαρτίν Έντεγκααρντ.

Παρόλα αυτά, όλα αυτά είναι μόνο… θεωρητικά και εξαρτώνται από ένα πολύ βασικό πράγμα. Από το να είναι υγιής και βασικός ο Γκαμπριέλ Ζεσούς. Αν αυτό συμβεί, τότε όλα κυλούν ομαλότερα. Αν όχι, ενδεχομένως θα δούμε πράγματι τον Χάβερτς στο κέντρο και ίσως τον Τροσάρ στην κορυφή της επίθεσης… Οψόμεθα!

Δημήτρης Μανάκος