Το Βόρειο Λονδίνο είναι κόκκινο, με Έντεγκααρντ ή χωρίς: Τεράστιο «διπλό» της Άρσεναλ στο «σπίτι» της Τότεναμ! (vid)

Το Βόρειο Λονδίνο έχει χρώμα ξανά! Είναι κόκκινο. Ανήκει στην Άρσεναλ. Διότι οι «κανονιέρηδες» κέρδισαν για 3η συνεχόμενη φορά στην έδρα της Τότεναμ (0-1), πράγμα που κάνουν μόλις για πρώτη φορά σε επίπεδο Premier League. Και με τον Έντεγκααρντ, και χωρίς αυτόν, και με τον Ράις, και με τον Ζορζίνιο να παίζει 90 λεπτά ως αρχηγός. Τεράστιο αποτέλεσμα, σπουδαίο «διπλό», οι «κανονιέρηδες» επιστρέφουν στη 2η θέση, μία εβδομάδα πριν το «Έτιχαντ» και το ματς με τη Μάντσεστερ Σίτι!



Το Βόρειο Λονδίνο είναι κόκκινο, με Έντεγκααρντ ή χωρίς: Τεράστιο «διπλό» της Άρσεναλ στο «σπίτι» της Τότεναμ! (vid)

Ντέρμπι Βορείου Λονδίνου. Ο ορισμός του μεγάλου ματς. Ένα παιχνίδι «γεμάτο» ένταση, πάθος, τρομερά δυνατές μονομαχίες.

Αυτό είναι το Τότεναμ – Άρσεναλ και φρόντισε να μας αποδείξει από τα πρώτα κιόλας λεπτά, για ποιον λόγο το Λονδίνο χωρίζεται πάντα στα… δύο, κάθε φορά που φτάνει η εν λόγω ημέρα. Απλώς, σε αυτή την περίπτωση, το χρώμα του είναι κόκκινο, με την Άρσεναλ να θριαμβεύει!

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στην αναμέτρηση και απείλησαν δις μέχρι και το 8ο λεπτό. Ο Ράγια όμως, ήταν εκεί. Απέκρουσε την προσπάθεια του Κουλουσέφσκι στο 5’, ενώ κάτι ανάλογο συνέβη και τρία λεπτά αργότερα, μετά από σέντρα – σουτ του ίδιου παίκτη.

Η Άρσεναλ δεν πατούσε καλά και κατάφερε για πρώτη φορά να απειλήσει στο 18’. Πολύ ωραία ανάπτυξη από τα αριστερά, σέντραρε ο Μαρτινέλι και ο Χάβερτς έστειλε την μπάλα με το κεφάλι προς την εστία. Ο Βικάριο όμως, ήταν σταθερός και το 0-0 διατηρήθηκε.

Περίπου 120 δευτερόλεπτα αργότερα, ο Μαρτινέλι βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση για γκολ, αλλά πλάσαρε πάνω στον τερματοφύλακα της Τότεναμ. Όσον αφορά την τελευταία καλή στιγμή του ημιχρόνου; Ήρθε στο 27’, με μία κεφαλιά του Σολάνκε να περνά λίγο έξω.

Ισορρόπησε το παιχνίδι η φιλοξενούμενη, τρομερή ένταση στο φινάλε και επτά κίτρινες κάρτες πριν από τη λήξη των πρώτων 45’. Αριθμός – ρεκόρ στην Premier League, με τον Γκίλετ να μοιάζει πως… χάνει λίγο το ματς και «τιμωρεί» ανεξαρτήτως περίπτωσης.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, οι φάσεις περιορίστηκαν και οι δύο ομάδες αναζητούσαν τη μία φάση που θα κάνει τη διαφορά.

Δεν την έβρισκε η Τότεναμ, πιεζόταν αλλά άντεχε η Άρσεναλ και η λύση έκανε την εμφάνισή της στο 63ο λεπτό. Με τον συνηθισμένο τρόπο για τους «κανονιέρηδες». Από στατική φάση, από κόρνερ του Μπουκάγιο Σάκα και από μία «καρφωτή» κεφαλιά του Γκάμπριελ Μανγκαλάες.

Από εκεί και πέρα, αυτό που έμενε στην Άρσεναλ ήταν να αμυνθεί. Να κάνει δηλαδή αυτό που ξέρει καλύτερα. Το έκανε υποδειγματικά, το 1-0 διατηρήθηκε μέχρι τέλους και η Άρσεναλ βρίσκεται ξανά στην 2η θέση της Premier League, στο -2 από τη Μάντσεστερ Σίτι! Και όλα αυτά, μία εβδομάδα προτού τεθούν αντιμέτωπες, στο «Έτιχαντ», στην 5η στροφή του πρωταθλήματος!

Δημήτρης Μανάκος