«Streets will never forget» πώς και με… ποιους πήγε η Άρσεναλ σε ντέρμπι Βορείου Λονδίνου, για να κερδίσει!

Κάτι παραπάνω από τρεις βαθμοί. Κάτι περισσότερο από μία απλή νίκη. Τεράστια Άρσεναλ στο ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου απέναντι στην Τότεναμ!



«Streets will never forget» πώς και με… ποιους πήγε η Άρσεναλ σε ντέρμπι Βορείου Λονδίνου, για να κερδίσει!

Μία τεράστια νίκη. Μία επικράτηση που πάντα έχει μεγαλύτερο «ειδικό» βάρος από τις υπόλοιπες.

Ακόμη και αν δίνει τρεις βαθμούς. Ακριβώς όσους πήραν οι «κανονιέρηδες» και στην πρώτη αγωνιστική της Premier League, απέναντι στη Γουλβς. Τρεις βαθμοί ήταν στο «Έμιρεϊτς», έναν μήνα πριν, τρεις είναι και τώρα.

Στο τέλος της ημέρας όμως, πρέπει να «μετράς» και άλλα πράγματα. Ποιον αντιμετώπισες, τι ματς ήταν αυτό, πώς πήγες εκεί. Και όταν λέμε «πώς πήγες», δεν εννοούμε απαραίτητα την αγωνιστική κατάσταση.

Εννοούμε «πόσοι σου έλειπαν». Για αυτό και το τρίτο συνεχόμενο «τρίποντο» της Άρσεναλ, εκτός έδρας με την Τότεναμ, είναι ακόμη πιο σημαντικό. Διότι της έλειπαν πολλοί. Πάρα πολλοί. Και είμαστε ακόμη στο ξεκίνημα της χρονιάς.

Δεν είναι ο Έντεγκααρντ στην αποστολή, λόγω τραυματισμού. Δεν ήταν ο Ντέκλαν Ράις στο Βόρειο Λονδίνο, εξαιτίας κόκκινης κάρτας. Ήταν εκτός αναμέτρησης οι δύο μεταγραφές της. Ο Ρικάρντο Καλαφιόρι και ο Μικέλ Μερίνο, με τον δεύτερο να χάνει συνολικά δύο μήνες.

Με τον Τακεχίρο Τομιγιάσου να είναι επίσης εκτός ομάδας, με τραυματισμό. Και όλα αυτά, ο Μικέλ Αρτέτα κλήθηκε να τα διαχειριστεί σε ένα παιχνίδι που γνώριζε πως αν χάσει, και ηττηθεί και κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι, σε μία εβδομάδα, θα ήταν στο -8 από την κορυφή της βαθμολογίας!

Και όμως… Το κέρδισε! Με τον Ζορζίνιο βασικό για 90 λεπτά. Με τον Τόμας Πάρτεϊ δίπλα του. Με τον Γιούριεν Τίμπερ να κάνει εκπληκτικό παιχνίδι και με μία άμυνα που δεν δέχεται γκολ υπό κανονικές συνθήκες, με κανέναν, «γνωστό» τρόπο. Με τον φοβερά σταθερό Νταβίντ Ράγια και με τον Λεάντρο Τροσάρ σε θέση «10»!

Με τον Ίθαν Νουανέρι να περνά στο ματς ως αλλαγή, με τον Γκαμπριέλ Ζεσούς να μην είναι έτοιμος, με τον Ραχίμ Στέρλινγκ να κάνει ντεμπούτο.

Για αυτό λέμε… Υπάρχουν ματς που δεν είναι σαν τα υπόλοιπα και σίγουρα, δίνουν κάτι περισσότερο από τρεις βαθμούς. Και οι «δρόμοι δεν θα ξεχάσουν ποτέ», τι έκανε η Άρσεναλ στο ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου, με… μισή ομάδα!

Δημήτρης Μανάκος