Για να πάρεις τίτλο, πρέπει να είσαι κυνικός και η Άρσεναλ το πράττει τέλεια στα ντέρμπι με την Τότεναμ!

Τρίτο σερί «διπλό» στην Πρέμιερ σε αυτό το γήπεδο, δεύτερο διαδοχικό με την Άρσεναλ να εμφανίζεται απόλυτα κυνική. Και μπορεί να έλειπαν οι Έντεγκααρντ και Ράις για να ελέγξουν το χώρο του κέντρου, αλλά ο Μικέλ Αρτέτα ήξερε πολύ καλά τι να κάνει για την ομάδα του και πόσο να δουλέψει και στις στατικές φάσεις. 



Για να πάρεις τίτλο, πρέπει να είσαι κυνικός και η Άρσεναλ το πράττει τέλεια στα ντέρμπι με την Τότεναμ!

Μια εκτέλεση κόρνερ, μια δυνατή κεφαλιά του κυρίαρχου στον αέρα, Γκάμπριελ Μαγκαλιάες και 1-0. Νέο «διπλό» στην έδρα της Τότεναμ για την Άρσεναλ, νέοι πανηγυρισμοί των φιλοξενούμενων οπαδών στο «σπίτι» των μεγάλων αντιπάλων τους, νέα Δευτέρα που ξημέρωσε με καζούρα από την πλευρά των νικητών προς εκείνη των ηττημένων στο Βόρειο Λονδίνο. 

Ο Μικέλ Αρτέτα παραδέχθηκε πως έχασε τον ύπνο του τη νύχτα που προηγήθηκε της αναμέτρησης, καθώς σκεφτόταν πόσο μεγάλο αντίκτυπο θα είχαν οι απουσίες των Έντεγκααρντ, Ράις και Καλαφιόρι για την ομάδα του. 

Ωστόσο, φρόντισε να σχεδιάσει το πλάνο νίκης όσο καλύτερα μπορούσε. Και να βασιστεί και στο μεγάλο αβαντάζ της ομάδας του, τις στατικές φάσεις, αφού ξανά ήρθε γκολ από μια τέτοια. 

Πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιό του για να συνεχίσει το δρόμο, στο τέρμα του οποίου άπαντες στους «κανονιέρηδες» θέλουν να υπάρχει η μεγάλη επιστροφή στον αγγλικό θρόνο. Και για να γίνει αυτό θα πρέπει η ομάδα που διεκδικεί τον τίτλο να είναι και απόλυτα κυνική σε ορισμένες περιπτώσεις. 

Μια τέτοια σημειώθηκε και το απόγευμα της Κυριακής. Η Άρσεναλ επιβλήθηκε 1-0 της Τότεναμ με κατοχή μπάλας στο 36,3%. Και πάλι, τον Απρίλη, εκείνη η νίκη με το τελικό 3-2 είχε έρθει με κατοχή στο 37,8%. Είναι δεδομένο πως θα υπάρχουν και αυτές οι αναμετρήσεις που ο αντίπαλος θα έχει την πρωτοβουλία.

Aλλά είναι και απαραίτητο για τους συλλόγους που κάνουν πρωταθλητισμό, να εμφανίζονται κυνικοί και να εκμεταλλεύονται τις καλές τους στίγμες κι ας μην κυριαρχούν, στις δύσκολες μέρες και τις κρίσιμες αναμετρήσεις. Και η Άρσεναλ το έκανε ξανά...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης