Τζόουνς: «Επειδή πληρωνόμαστε καλά, θεωρούν ότι δεν πρέπει να έχουμε συναισθήματα - Δεν ήθελα να με βλέπουν!»

Ο Φιλ Τζόουνς δέχθηκε τόση κριτική και τόσα κακόβουλα σχόλια κατά τη διάρκεια της μακράς θητείας του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που τον επηρέασε τόσο πολύ ψυχικά, σε σημείο να μη θέλει να κυκλοφορεί ανάμεσα σε κόσμο και να μη βγαίνει από το σπίτι!



Τζόουνς: «Επειδή πληρωνόμαστε καλά, θεωρούν ότι δεν πρέπει να έχουμε συναισθήματα - Δεν ήθελα να με βλέπουν!»

Προσπαθώντας πλέον να εμπλακεί στο χώρο της προπονητικής, ο Φιλ Τζόουνς αναφέρθηκε για πρώτη φορά στον αντίκτυπο που είχε στην ψυχική του υγεία ο τρόπος με τον οποίο εκτυλίχθηκε η ποδοσφαιρική του καριέρα. Από τα σχόλια που δεχόταν κάθε στιγμή, τα λάθη του που έπαιρναν τεράστιες διαστάσεις και φυσικά τους αρκετούς και σοβαρούς τραυματισμούς του. 

«Ο κόσμος νομίζει ότι επειδή παίρνουμε πολλά λεφτά δεν επιτρέπεται να έχουμε συναισθήματα. Οι τραυματισμοί μου με έκαναν αδύναμο πνευματικά. Αλλά πάντοτε έμενα σιωπηλός, δεν μιλούσα σε κανέναν, ούτε στους φίλους μου, ούτε στην οικογένειά μου. Περπατούσες στο δρόμο και άκουγες ψιθύρους που έλεγαν "να, αυτός που συνεχώς είναι τραυματίας». 

Έφτασα σε σημείο να σταματήσω να βγαίνω από το σπίτι και να μην πηγαίνω ούτε για ένα φαγητό σαν άνθρωπος. Αναγκαζόμουν να σκύβω το κεφάλι όταν περνούσα ανάμεσα από πλήθος ατόμων γιατί δεν ήθελα να με δει και να με καταλάβει κανείς» είπε ο Φιλ Τζόουνς.

Στη θητεία του στη Γιουνάιτεντ κατέκτησε το πρωτάθλημα του 2013, το τελευταίο της ομάδας στο φινάλε του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ενώ πήρε και ένα Γιουρόπα Λιγκ, ένα Κύπελλο κι ένα Λιγκ Καπ.  

Κώστας Ζάλιαρης