Η Βίλα δεν ξέχασε το παρελθόν της, ο Νάιτζελ Σπινκ θα πάρει «ρεπό» από το… κούριερ στις 2 Οκτωβρίου!

Είναι ένας «θρυλικός» γκολκίπερ για την Άστον Βίλα. Βρέθηκε στο «Βίλα Παρκ» για 19 χρόνια, κατέκτησε το πρωτάθλημα Αγγλίας, πήρε το Κύπελλο Πρωταθλητριών το 1982, κατέγραψε περισσότερες από 450 συμμετοχές στα Μίντλαντς. Όλοι θυμούνται τον Νάιτζελ Σπινκ, άπαντες δεν θα τον λησμονήσουν, όσο και αν περάσει ο χρόνος. Ακόμη και αν «σήμερα», εργάζεται ως κούριερ, οκτώ ώρες την ημέρα, από Δευτέρα ως Παρασκευή, για να βλέπει το Σαββατοκύριακο την οικογένειά του. Και όμως, στις 2 Οκτωβρίου θα πρέπει να πάρει… ρεπό! Διότι επιστρέφει στο αγαπημένο του γήπεδο, ως «επίσημος καλεσμένος» της Άστον Βίλα!  



Η Βίλα δεν ξέχασε το παρελθόν της, ο Νάιτζελ Σπινκ θα πάρει «ρεπό» από το… κούριερ στις 2 Οκτωβρίου!

Η επιστροφή της Άστον Βίλα στο Champions League είναι γεγονός. Μία μεγάλη ευρωπαϊκή πορεία ξεκινά και οι «βίλανς» παίζουν ξανά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, «εξαργυρώνοντας» με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την περσινή, εκπληκτική σεζόν τους.

Ο Ουνάι Έμερι τα κατάφερε και πλέον, οι ώρες μετρούν αντίστροφα. Η Άστον Βίλα συναντά τη Γιάνγκ Μπόις εκτός έδρας και θέλει να πανηγυρίσει το πρώτο της «τρίποντο» στον θεσμό, 15 ημέρες προτού υποδεχθεί την Μπάγερν Μονάχου.

Το τι μέλλει γενέσθαι στην αναμέτρηση θα το μάθουμε σε μερικές ώρες, αλλά η πιο σημαντική είδηση της ημέρας, έγκειται σε έναν «θρυλικό» γκολκίπερ για τον «οργανισμό» της Άστον Βίλα. Ονομάζεται Νάιτζελ Σπινκ και αναμφίβολα, το highlight της καριέρας του ήταν η κατάκτηση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1982.

Τότε, η Άστον Βίλα είχε επικρατήσει της Μπάγερν Μονάχο  με 1-0 στο Ρότερνταμ, έναν χρόνο αφού η ομάδα είχε σηκώσει και το πρωτάθλημα της Αγγλίας, για πρώτη φορά μετά από 71 χρόνια.

Ο Σπινκ πέρασε 19 έτη στα Μίντλαντς, κατέγραψε 460 συμμετοχές και παρέμεινε στο «Βίλα Παρκ» από το 1977 μέχρι και το 1996. Ολοκλήρωσε την ποδοσφαιρική του καριέρα το 2001 στη Φόρεστ Γκριν, έγινε προπονητής της για δύο χρόνια, κατέκτησε το Λιγκ Τρόφι στον πάγκο της και εν συνεχεία, δούλεψε ως προπονητής τερματοφυλάκων, σε τρεις διαφορετικές ομάδες με τον Στιβ Μπρους: στη Μπέρμιγχαμ, στη Γουίγκαν και στη Σάντερλαντ.

Τα χρόνια έχουν περάσει και ο Σπινκ δεν ασχολείται πλέον με το ποδόσφαιρο. Παρακολουθεί την αγαπημένη του ομάδα, επισκέπτεται το «Βίλα Παρκ», αλλά απέχει χαρακτηριστικά. Με τι ασχολείται; Με το… κούριερ.

Εργάζεται Δευτέρα με Παρασκευή, σε κανονικές συνθήκες οκτώ ωρών και απολαμβάνει το γεγονός πως μπορεί να περνά τα Σαββατοκύριακα με την οικογένειά του. Η εταιρεία που έχει (SNM) δεν είναι μεγάλη, αλλά του ανήκει, καθώς την έχει μαζί με έναν πρώην συμπαίκτη του, τον Ίαν Μονρό.

Πολλάκις έχει ερωτηθεί για αυτήν την επιλογή του, αλλά ο ίδιος δηλώνει αφοπλιστικά πως είναι λογικό!

Ωστόσο, από το Άστον Βίλα – Μπάγερν Μονάχου, στις 2 Οκτωβρίου, δεν θα μπορούσε να λείπει!

Η Βίλα τον προσκάλεσε στο γήπεδο και του ανέθεσε να βρίσκεται στις εξέδρες, στα «επίσημα» του γηπέδου, και να συζητά με τον κόσμο για την επικείμενη συνάντηση. Να μοιράζεται ιστορίες, να αναφέρει το ένδοξο παρελθόν της ομάδας, να θυμίζει σε όλους τι έγινε πριν από ακριβώς 42 χρόνια στην Ολλανδία.

Και προφανώς, ο Σπινκ αποδέχθηκε την πρόσκληση. Θα είναι εκεί. Θα δουλέψει οκτώ ώρες το πρωί ως κούριερ ή θα πάρει εξαρχής «ρεπό» και το βράδυ θα είναι στο αγαπημένο του γήπεδο. Τι ιστορία…

Δημήτρης Μανάκος