Το ξανθό αγόρι που αγαπούσαν όλοι και στέφθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης: Αυτός ήταν ο Γκάρι Σόου

Η Άστον Βίλα θρηνεί το χαμό του άλλοτε επιθετικού της, εκ των πιο αγαπημένων της ανθρώπων και εκ των ηρώων του ευρωπαϊκού τίτλου του '82. Ποιος ήταν, όμως, ο Γκάρι Σόου και γιατί λατρεύτηκε τόσο από τον κόσμο των «Villans»; Εκείνο το ξανθό αγόρι που αγαπήθηκε αμέσως, δικαίωσε όσους τον ξεχώριζαν από την... golden era του συλλόγου.  



Το ξανθό αγόρι που αγαπούσαν όλοι και στέφθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης: Αυτός ήταν ο Γκάρι Σόου

Ο Γκάρι Σόου απεβίωσε το πρωί της Δευτέρας, 16/09/2024, σε ηλικία μόλις 63 ετών. Προηγήθηκε ένα σοβαρό ατύχημα που τον έστειλε στο νοσοκομείο, εκεί όπου τοποθετήθηκε σε τεχνητό κώμα. Όταν άφησε την τελευταία του πνοή είχε γύρω του τα αγαπημένα του πρόσωπα. Ίσως και να μην έλειπε από κοντά του η σημαία της Άστον Βίλα. Της ομάδας που τον βοήθησε, τον ανέδειξε, την οποία λάτρεψε και την οποία κατάφερε να οδηγήσει μέχρι και την κορυφή της Ευρώπης, το 1982 στο Ρότερνταμ.

Γεννημένος το 1961 στο Kingshurst, ο Σόου, όσο συμπαθής κι αν φαινόταν με το ξανθό μαλλί του και τη φυσιογνωμία του, άλλο τόσο κατάφερνε να τρομοκρατεί τις αντίπαλες άμυνες μαζί με τον Πίτερ Γουίθ. Πήραν το πρωτάθλημα του 1981, το ευρωπαϊκό του 1982 με το θρίαμβο στον τελικό κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου και δημιούργησαν ένα δίδυμο που έχει «υπογράψει» την ιστορία της Άστον Βίλα.

Ο Σόου βρέθηκε στο κλαμπ το 1977 και τον Αύγουστο του 1978 έπαιξε στην πρώτη ομάδα σε ματς απέναντι στη Μπρίστολ Σίτι στο Ashton Gate. Η πορεία του τον οδήγησε μέχρι και την κατάκτηση του βραβείο του κορυφαίου νεαρού παίκτη από την Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών τη χρονιά του πρωταθλήματος, το '81. Έναν χρόνο αργότερα δικαιώθηκαν οι ενέργειές του και από την Ευρώπη ως ο καλύτερος νεαρός της Γηραιάς ηπείρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με το σύλλογο στα 18 του χρόνια και την πρώτη του γεμάτη χρονιά στο ανδρικό τμήμα (1979-1980) έχασε μόλις δυο ματς της Λίγκας!

 

 

Κώστας Ζάλιαρης