Σαν έτοιμη από καιρό: 41 χρόνια μετά την τελευταία φορά στ' αστέρια, η Άστον Βίλα έδειξε απόλυτα… ευρωπαία και πέρασε με θρίαμβο από τη Βέρνη!

Άκουσε τον ύμνο, γύρισε το διακόπτη, δεν ανησύχησε καθόλου για την πρώτη… κρυάδα έπειτα από 41 χρόνια και πήρε αυτό που ήθελε. Η Άστον Βίλα, ούσα κυνική στο πρώτο μέρος, τιμωρώντας τα λάθη της Γιάνγκ Μπόις και σχεδόν... διασκεδάζοντας, έκανε φοβερό σεφτέ στο νέο Τσάμπιονς Λιγκ και επικράτησε 3-0 στη Βέρνη.  



Σαν έτοιμη από καιρό: 41 χρόνια μετά την τελευταία φορά στ' αστέρια, η Άστον Βίλα έδειξε απόλυτα… ευρωπαία και πέρασε με θρίαμβο από τη Βέρνη!

Οι «villans» του Ουνάι Έμερι πραγματοποίησαν απόλυτα μεστή εμφάνιση και έκαναν αυτά που έπρεπε και που απαιτούσε από εκείνους η περίσταση.

Τα λάθη της Γιάνγκ Μπόις ήταν τέτοια που έκαναν τον προπονητή της ομάδας να τραβά τα μαλλιά του, όμως, οι παίκτες της αγγλικής ομάδας δεν θα άφηναν τίποτα ανεκμετάλλευτο.

Και κάπως έτσι από το πρώτο ημίχρονο έφτασαν στο 2-0. Ο Τίλεμανς στο 27ο λεπτό βρέθηκε ολομόναχος από δεξιά εντός περιοχής κι αφού κοντρόλαρε, σούταρε χαμηλά για το 1-0. Ο Ράμσεϊ στο 37’ διπλασίασε τα τέρματα της Βίλα, σε φάση που τα μετόπισθεν των Ελβετών ήταν… αλλού γι’ αλλού κι αφού ο πορτιέρε γκρέμισε τον Γουότκινς, ο Άγγλος μεσοεπιθετικός έγραψε το 2-0.

Η αγγλική ομάδα διατήρησε τον έλεγχο, αλλά οι επόμενες δυο φορές που σκόραρε ήταν... άτυχες. Στα τέλη του πρώτου μέρους με τον Γουότκινς και στο 78’ με τον Ντουράν το κλαμπ του Μπέρμιγχαμ βρήκε δίχτυα, αλλά κανένα από αυτά τα τέρματα δεν προστέθηκε στο… λογαριασμό, αφού υπήρχαν παραβάσεις.

Φυσικά δεν χρειαζόταν κάτι άλλο η Βίλα για να πανηγυρίσει τη μεγάλη νίκη, η οποία εν τέλει οριστικοποιήθηκε με το τελικό 3-0. Αυτό διαμορφώθηκε με το μακρινό σουτ του Ονανά στο 86', καθιστώντας τη νίκη της Βίλα ως θρίαμβο, στο ιστορικό come-back του συλλόγου στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Κώστας Ζάλιαρης