Αυτό ήταν «διπλό» με μαγκιά: Η Λίβερπουλ βρέθηκε να κυνηγά, αλλά έγινε… αφεντικό με τριάρα στο «Σαν Σίρο»!

Εξαιρώντας τα πρώτα… 2,5 λεπτά και το γκολ που δέχθηκε η Λίβερπουλ στη δεύτερη επίθεση της Μίλαν, οι «κόκκινοι» του Σλοτ παίρνουν άριστα γι’ αυτό που παρουσίασαν στην έναρξη της League Phase του Τσάμπιονς Λιγκ! Με ανατροπή από το πρώτο μέρος και με ασίστ από τον Κώστα Τσιμίκα, έφτασαν μέχρι και το 3-1, κυριαρχώντας στο «Σαν Σίρο»!  



Αυτό ήταν «διπλό» με μαγκιά: Η Λίβερπουλ βρέθηκε να κυνηγά, αλλά έγινε… αφεντικό με τριάρα στο «Σαν Σίρο»!

Η άμυνα «τιμωρήθηκε» στα 167 δευτερόλεπτα με το γκολ του Πούλισικ, αλλά η τετράδα των μετόπισθεν της Λίβερπουλ το πήρε πάνω της. Και αντί για τεράστια «ψυχρολουσία», όταν ο Captain America της Μίλαν έκανε το 1-0 στο 2ο λεπτό με κούρσα από δεξιά έπειτα από χαμένη μονομαχία του Τσιμίκα και μπαλιά του Μοράτα στο χώρο, οι «κόκκινοι» παρουσίασαν φοβερά σοβαρό και ώριμο αγωνιστικό πρόσωπο.

Δεν άφησαν την κακή εξέλιξη να τους επηρεάσει, πάλεψαν, ανέβασαν στροφές, έτρεξαν, κυριάρχησαν και έφτασαν στην ανατροπή από το πρώτο ημίχρονο! Στο 23ο λεπτό από εκτέλεση φάουλ του Άρνολντ ο Κονατέ με κεφαλιά ισοφάρισε και στο 40’ από εκτέλεση κόρνερ του Τσιμίκα ήρθε το 2-1 από τον Φαν Ντάικ για το come-back. Στο ενδιάμεσο ο Μοχάμεντ Σαλάχ είχε δοκάρια σε σουτ με το δεξί και με το αριστερό!

Η Μίλαν υστερούσε σε πολλούς τομείς και η Λίβερπουλ συνέχιζε άνετα. Ακόμα κι αν είχε ρίξει κάπως το ρυθμό της, αρκούσε να εκμεταλλευτεί τη στιγμή που οι Ιταλοί θ’ άφηναν χώρους πίσω. Και στο 67ο λεπτό ο Σόμποσλαϊ άνοιξε αριστερά για τον Χάκπο, εκείνος… πάτησε το τούρμπο, μπήκε στην περιοχή και ξαναγύρισε στον Μαγυάρο για το τελικό 3-1. Φοβερό δοκάρι είχε στις καθυστερήσεις ο Λεάο έπειτα από φοβερή ενέργεια από δεξιά... 

Κώστας Ζάλιαρης