Ξέσπασμα… άνευ προηγουμένου από τη Γιουνάιτεντ, ιστορική πρόκριση για Πρέστον έπειτα από 34 πέναλτι!

Με εφτά τέρματα και με τεράστιους πρωταγωνιστές τους Ράσφορντ και Γκαρνάτσο που ήταν ορεξάτοι και πρόσφεραν θέαμα στο «Ολντ Τράφορντ», η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφτασε σε… πρωτοφανές ξέσπασμα και προκρίθηκε στον 4ο γύρο του Λιγκ Καπ με το 7-0 επί της Μπάρνσλεϊ. Η μεγαλύτερη διαδικασία πέναλτι στα χρονικά του θεσμού οδήγησε την Πρέστον στο 16-15 επί της Φούλαμ, αποκλείστηκε στην άσπρη βούλα η Έβερτον.  



Ξέσπασμα… άνευ προηγουμένου από τη Γιουνάιτεντ, ιστορική πρόκριση για Πρέστον έπειτα από 34 πέναλτι!

Για τη Γιουνάιτεντ, ο Μάρκους Ράσφορντ μετά το ωραίο γκολ στην έδρα της Σαουθάμπτον έβγαλε ξανά πείσμα και διάθεση και σκόραρε δις, κάνοντας και μια ασίστ για τον Αλεχάντρο Γκαρνάτσο. Ο Αργεντινός από τη μεριά του είχε ετοιμάσει το πρώτο από τα τέρματα του Άγγλου συμπαίκτη του και επίσης έστειλε δυο φορές την μπάλα στα δίχτυα. Ο Άντονι με πέναλτι και ο Έρικσεν με διπλό «χτύπημα» σε ένα τετράλεπτο (81’, 85’) συνέβαλαν για το εντυπωσιακό 7-0.

Ποτέ ξανά στα χρονικά του Λιγκ Καπ δεν είχε υπάρξει μεγαλύτερη σε διάρκεια και σε εκτελέσεις από την άσπρη βούλα, διαδικασία πέναλτι, από αυτή που κατέγραψαν οι Πρέστον και Φούλαμ. Μετά το μεταξύ τους 1-1 στα 90’ της αναμέτρησης, η πρόκριση κρίθηκε στη «ρωσική ρουλέτα», με τους Lilywhites να πετούν την ομάδα της Πρέμιερ εκτός 4ου γύρου, φτάνοντας στο 16-15!

Η Έβερτον δείχνει ανήμπορη να σηκώσει κεφάλι και αποκλείστηκε στον 3ο γύρο του Λιγκ Καπ με τον Γιάνγκ ν’ αστοχεί στη διαδικασία των πέναλτι και τη Σαουθάμπτον να παίρνει την πρόκριση με το τελικό 6-5 από την άσπρη βούλα, έπειτα από το 1-1 της κανονικής διάρκειας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της βραδιάς για τον 3ο γύρο του Λιγκ Καπ:

Στόουκ – Φλίτγουντ 2-1 πεν. (1-1 κ.α.)

Μπλάκπουλ – Σέφιλντ Γουένσντεϊ 0-1

Μπρέντφορντ – Λέιτον Όριεντ 3-1

Έβερτον – Σαουθάμπτον 5-6 πεν. (1-1 κ.α.)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπάρνσλεϊ 7-0

Πρέστον – Φούλαμ 16-15 πεν. (1-1 κ.α.)

ΚΠΡ – Κρίσταλ Πάλας 1-2

Κώστας Ζάλιαρης