«Έσβησε» ο Σκιλάτσι, ο Ιταλός θρύλος που είχε «πληγώσει» και την Αγγλία στο Μουντιάλ του '90...

Ο Σαλβατόρε Σκιλάτσι βύθισε στο πένθος το ποδόσφαιρο της Ιταλίας, καθώς έγινε γνωστό ότι απεβίωσε, σε ηλικία 59 ετών... Ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του Μουντιάλ του 1990, όπου οδήγησε τη «σκουάντρα ατζούρα» έως την κατάκτηση της 3ης θέσης. 



«Έσβησε» ο Σκιλάτσι, ο Ιταλός θρύλος που είχε «πληγώσει» και την Αγγλία στο Μουντιάλ του '90...

Ο Σκιλάτσι εδώ και μερικές μέρες είχε νοσηλευτεί με πνευμονία, αλλά φαίνεται πως ο επιβαρυμένος οργανισμός του έπειτα και από τη μάχη που είχε δώσει με τον καρκίνο πριν από μια διετία, δεν άντεξε...

Ήταν ο μεγάλος ήρωας της εθνικής ομάδας της Ιταλίας στο Μουντιάλ του 1990. Εκεί όπου η «σκουάντρα ατζούρα» χάριζε στους οπαδούς της, αλλά και στον υγιή ποδοσφαιρικό κόσμο, μαγικές βραδιές. 

Οι Ιταλοί είχαν καταλάβει την 3η θέση του τουρνουά, επικρατώντας 2-1 της Αγγλίας στον μικρό τελικό, με τον Σκιλάτσι να πετυχαίνει το δεύτερο γκολ με εκτέλεση πέναλτι. Συνολικά εκεί είχε πετύχει 6 τέρματα, με τα οποία αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ, λαμβάνοντας το Golden Boot. 

Τίμησε τη φανέλα των Γιουβέντους και Ίντερ, πέτυχε 37 τέρματα σε 120 συμμετοχές στη Serie A και κατέκτησε δυο φορές το Κύπελλο UEFA. 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης