Έμεινε με το «αχ...» η Σίτι στη σπουδαία κόντρα με την Ίντερ

Τις στιγμές που η σφιχτή άμυνα της Ίντερ παρουσίασε κενά, ο Γκουντογκάν σε δυο περιπτώσεις απέτυχε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Και κάπως έτσι η Μάντσεστερ Σίτι που ζορίστηκε τρομερά κόντρα στην πολύ καλά οργανωμένη ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι, έμεινε στο 0-0 στη δική της πρεμιέρα στη League Phase του Τσάμπιονς Λιγκ. Ανησυχία για την κατάσταση του Κέβιν Ντε Μπρόινε...



Έμεινε με το «αχ...» η Σίτι στη σπουδαία κόντρα με την Ίντερ

Η Σίτι δεν έπιασε φοβερή απόδοση στο πρώτο ημίχρονο στο Μάντσεστερ. Ο τρόπος που η Ίντερ γέμιζε τη μεσαία γραμμή, έχοντας επίσης άμεσες επιστροφές στην άμυνα, αλλά και με τα τρεξίματα προς την επίθεση για να βρει χώρους, έκαναν δύσκολη τη ζωή των «πολιτών».

Ο Μπαρέλα, ο Αουγκούστο, ο Τουράμ και ο Ταρεμί ήταν απειλητικοί για την εστία του Έντερσον, με τη Σίτι για πρώτη φορά από τον Νοέμβρη του 2021 να δέχεται περισσότερες τελικές (10) από εκείνες που κατέγραε η ίδια (9) στο πρώτο ημίχρονο αναμέτρησης για το Τσάμπιονς Λιγκ!

Ο Σαβίνιο και ο Γκρίλις από τις πλευρές ήταν δραστήριοι, ενώ ο Ντε Μπρόινε δεν έβρισκε τους χώρους που θα ήθελε. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά φάνηκε να γίνεται αναγκαστική αλλαγή στην ανάπαυλα λόγω χτυπήματος. Οι Φόντεν και Γκουντογκάν πέρασαν στη θέση του Βέλγου και του Σαβίνιο, με τους Πρωταθλητές Αγγλίας να πιέζουν ψηλά και να προσπαθούν ν' ανεβάσουν ρυθμό.

Αυτό, ωστόσο, είχε προϋπόθεση τους κενούς χώρους πίσω και η Ίντερ όποτε έπαιρνε την μπάλα έτρεχε αμέσως προς τα καρέ της αγγλικής ομάδας. Η ομάδα του Πεπ έπαιρνε την κατοχή και έβγαζε μεγαλύτερη ενέργεια απ' ό,τι το έκανε στο πρώτο μέρος. Ο Ρόδρι είχε τη στήριξη του Γκουντογκάν στο χώρο του κέντρου, ο Φόντεν επιχειρούσε να κινηθεί ανάμεσα στις γραμμές και ο Γκρίλις με τον Λιούις δούλευαν από τις πλευρές.

Ο Ιντζάγκι στο 65' πέρασε στο παιχνίδι τους Λαουτάρο και Μκιταριάν αντί των Τουράμ και Ζιελίνσκι. Η Σίτι συνέχισε να εφαρμόζει πρέσινγκ στο επιθετικό της τρίτο, αλλά όταν η Ίντερ το ξεπερνούσε, έφτανε σε ευκαιρίες όπως στο 75' με το ψηλό σουτ του Μκιταριάν από το γέμισμα του Ντούμφρις από δεξιά. Ο Χάαλαντ με την πολυπληθή άμυνα των «νερατζούρι» δεν μπορούσε να συμμετέχει στο ματς και να τροφοδοτηθεί, αλλά το έκανε στο 88΄ο Γκουντογκάν που όμως παίρνοντας ανέλπιστα την κεφαλιά έστειλε την κεφαλιά από θέση βολής πάνω στον Ζόμερ. Το ίδιο έκανε ο Γερμανός και στις καθυστερήσεις, έχοντας βρεθεί πάλι ολομόναχος σε σημείο που θα έπρεπε να έχει τελειώσει τη φάση με γκολ, αλλά πάλι η κεφαλιά του δεν βρήκε στόχο και το 0-0 έμεινε μέχρι τέλους.

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης