Γλίτωσε το κάζο με ανατροπή στο 92' η Τότεναμ, πήρε το ροντέο η Μπράιτον

Έστω και στο φινάλε, σκοράροντας δις μέσα σε ένα πεντάλεπτο (87', 92'), η Τότεναμ κατάφερε να βρεθεί στον 4ο γύρο του Λιγκ Καπ με το τελικό 2-1 στην έδρα της Κόβεντρι. Και η Μπράιτον στην επόμενη φάση του θεσμού, επικρατώντας 3-2 της Γουλβς μετά από εντυπωσιακή «μάχη».  



Γλίτωσε το κάζο με ανατροπή στο 92' η Τότεναμ, πήρε το ροντέο η Μπράιτον

Με Σολάνκε και Οντομπέρ, αλλά όχι με κάποιον εκ των Σον, Κουλουσέφσκι ή Μάντισον στο αρχικό σχήμα, αντιλήφθηκε από νωρίς πόσο μεγάλη προσοχή έπρεπε να δείξει στην αναμέτρηση. Η ομάδα του Άγγελου Ποστέκογλου μετά το 70+% που μετρούσε στην ανούσια κατοχή στο πρώτο μέρος, βρέθηκε ανά περιπτώσεις να έχει στριμωχθεί στα σχοινιά. Οι «sky blues» ήξεραν ότι έπρεοε να βρουν τρόπο να γίνουν κυνικοί στις καλές τους στιγμές και το έκαναν στο 63' και πανηγύρισαν το γκολ που δικαιούνταν στο 100%!

Ο Μπάσετ έκανε το γύρισμα, ο Μπράντον Τόμας – Ασάντε το τελείωμα για το 1-0 απέναντι στην Τότεναμ. Τα «σπιρούνια» σώθηκαν αρχικά με την ισοφάριση στο 87' όταν συνεργάστηκαν οι Μάντισον και Κουλουσέφσκι που είχαν περάσει στο ματς με αλλαγή και ο Τζεντ Σπενς έκανε το 1-1 από την κάθετη του Σουηδού. Το τελικό 2-1, ολοκληρώνοντας την ανατροπή για το σύλλογο της Πρέμιερ Λιγκ, διαμορφώθηκε στο 92' με τον Μπρέναν Τζόνσον να τρέχει στο χώρο για να προλάβει μια κάθετη και να διαμορφώνει το αποτέλεσμα του ματς.

Ροντέο έγινε το παιχνίδι της Μπράιτον με τη Γουλβς από το ημίωρο κι έπειτα, ωστόσο, η ομάδα του Χούρτσελερ πανηγύρισε την πρόκριση στον 4ο γύρο του Λιγκ Καπ, επικρατώντας με το τελικό 3-2. Οι «λύκοι» έκαναν τα πάντα για να καταλάβουν οι «γλάροι» πως η βραδιά δεν θα ήταν τόσο εύκολη, όσο είχε αποδειχθεί για εκείνους μέχρι το 31'. Οι Μπαλεμπά και Αντίγκρα είχαν δώσει προβάδισμα δύο τερμάτων στους γηπεδούχους στο «Amex», αλλά το σύνολο του Ράσελ έβγαλε αντίδραση.

Μείωσε σε 2-1 με τον Ντόχερτι στο 44' για να ξαναμπεί στο ματς, το κυνήγησε όσο μπορούσε στο δεύτερο μέρος και μάλιστα, ακόμα κι όταν η Μπράιτον ανέκτησε τη διαφορά των δύο τερμάτων, πάλι η Γουλβς απάντησε! Ο Καντιόγλου στο 85' σιγούρεψε την πρόκριση για τους παίκτες του Χούρτσελερ, ο Λάρσεν στο 90' + 1' προκάλεσε ξανά αγχος στους «γλάρους», αλλά εκείνοι πήραν το «εισιτήριο» με το τελικό 3-2.

Κώστας Ζάλιαρης