Στο τελευταίο «διπλό» της Γιουνάιτεντ επί της Πάλας, ποιος ήταν ο αριστερός μπακ που «σήμερα» δεν έχει ομάδα; (vid)

Πέρασαν τέσσερα χρόνια από την τελευταία νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας, εκτός έδρας. Πολλά άλλαξαν, αλλά πόσοι αλήθεια θα θυμούνται τον αριστερό μπακ που σε εκείνο το παιχνίδι ήταν βασικός;



Στο τελευταίο «διπλό» της Γιουνάιτεντ επί της Πάλας, ποιος ήταν ο αριστερός μπακ που «σήμερα» δεν έχει ομάδα; (vid)

Η 5η αγωνιστική της Premier League είναι πλέον προ των πυλών! Ξεκινάμε, οκτώ ματς κάνουν σήμερα την εμφάνισή τους, με τη δράση να ξεκινά από το μεσημέρι του Σαββάτου (21/09), και να καταλήγει στο απόγευμα της ίδιας ημέρας, με την αναμέτρηση της Κρίσταλ Πάλας με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ένα παιχνίδι με ξεκάθαρο φαβορί προφανώς, τους «κόκκινους διαβόλους», οι οποίοι μοιάζουν σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση, μετά την ήττα με 3-0 από τη Λίβερπουλ στο «Ολντ Τράφορντ».

Δεν πείθουν, πλην όμως κερδίζουν, την στιγμή που οι «αετοί» δεν έχουν κατορθώσει ακόμη να πανηγυρίσουν την πρώτη τους νίκη στη νέα σεζόν!

Από εκεί και πέρα, το «Σέλχαρστ Παρκ» ποτέ δεν αποτελούσε μία «εύκολη» έδρα για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Και αυτό φανερώνεται από το γεγονός πως δεν έχει επικρατήσει εκεί στις τέσσερις πιο πρόσφατες επισκέψεις της, ενώ στην προηγούμενη σεζόν ηττήθηκε με 4-0… Πότε ήταν λοιπόν, το πιο πρόσφατο «διπλό» σε αυτό το γήπεδο;

Προ τετραετίας, με 2-0 και τον Άντονι Μαρσιάλ, που πλέον ανήκει στην ΑΕΚ, να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα! Κοιτά κανείς εκείνη την ενδεκάδα και… ξαφνιάζεται. Διότι τότε, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε στη σύνθεσή της τον Γάλλο φορ, τον Νταβίδ Ντε Χέα, τον Πολ Πογκμπά και τον Μέισον Γκρίνγουντ.

Δείτε όμως ποιος έπαιζε τότε αριστερό μπακ. Ελάχιστοι θα τον θυμάστε. Ονομάζεται Φοσού Μενσά, είναι Ολλανδός και αποχώρησε από το club έναν χρόνο αργότερα. Πήγε στη Μπάγερ Λεβερκούζεν, κατέγραψε 11 συμμετοχές πέρυσι, έκανε νταμπλ και «σήμερα» είναι χωρίς ομάδα.

Δεν βρήκε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, στα 26 του χρόνια, και θα αναμένει την περίοδο του Ιανουαρίου. Στις 800.000 έχει πέσει η χρηματιστηριακή του αξία, ενώ σε επαγγελματικό επίπεδο, δεν έχει σκοράρει ποτέ στην καριέρα του!

 

Δημήτρης Μανάκος