Με «τιμωρό» Νούνιες η Λίβερπουλ, κρατούσε το... γλυκό για το τέλος η Άστον Βίλα!

Μετά την τριάρα στο Μιλάνο, η Λίβερπουλ πέτυχε άλλα τόσα γκολ και μάλιστα από το πρώτο ημίχρονο, κόντρα στην Μπόρνμουθ στο «Άνφιλντ» (3-0). Με μαγικό τρόπο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ο Νούνιες, για πρώτη φορά μετά τον Απρίλιο. Η Άστον Βίλα έκανε τη Γουλβς να νομίζει ότι θα μπορούσε να πάρει το ντέρμπι, αλλά οι «villans» έκαναν φοβερή ανατροπή στο φινάλε για το 3-1. Μεγάλη νίκη για τη Φούλαμ απέναντι στη Νιούκαστλ, πήραν βαθμούς με υπερπροσπάθεια οι Λέστερ και Ίπσουιτς.  



Με «τιμωρό» Νούνιες η Λίβερπουλ, κρατούσε το... γλυκό για το τέλος η Άστον Βίλα!

ΛίβερπουλΜπόρνμουθ 3-0

Ήταν δεδομένο πως για τη Λίβερπουλ υπήρχε ένα και μόνο αποτέλεσμα απέναντι στην Μπόρνμουθ.

Νίκη ή… νίκη. Προερχόταν από την εντός έδρας ήττα απέναντι στη Νότιγχαμ Φόρεστ και έπρεπε να βγάλει αντίδραση, προκειμένου να καταφέρει να διατηρηθεί στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, αναλογικά και με το επικείμενο ντέρμπι της Μάντσεστερ Σίτι με την Άρσεναλ, στο φινάλε της 5ης αγωνιστικής.

Και η αλήθεια είναι πως τα κατάφερε εξαιρετικά. Ήταν κυρίαρχη από την αρχή μέχρι και το τέλος, γλίτωσε στο ξεκίνημα του ματς, όταν και ακυρώθηκε γκολ της Μπόρνμουθ, και από εκεί και πέρα, δεν υπήρξε… καν συζήτηση.

Ο Λουίς Ντίας σκόραρε δις σε 120 δευτερόλεπτα, ενώ ο Ντάργουιν Νούνιες σημείωσε ένα από τα ωραιότερα γκολ που έχουμε δει στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, με αριστερό πλασέ, εκτός περιοχής.

Η Μπόρνμουθ έμοιαζε να θέλει να μειώσει αλλά να μην μπορεί και η μεγαλύτερη ευκαιρία για το 4-0 ήρθε από τον Σαλάχ, με τη συμπλήρωση μίας ώρας. Διατηρήθηκε τελικά το 3-0 και η Λίβερπουλ έπιασε στην κορυφή τη Μάντσεστερ Σίτι, με ένα ματς φυσικά λιγότερο.

Φούλαμ – Νιούκαστλ 3-1

Την ίδια ώρα, μία σπουδαία και πανάξια επικράτηση σημείωσε η Φούλαμ κόντρα στη Νιούκαστλ στο «Κρέιβεν Κότατζ», με το σύνολο του Μάρκο Σίλβα να επικρατεί με 2-1.

Μπήκε πολύ δυνατά εξαρχής η γηπεδούχος, με τον Χιμένες να κάνει το 1-0 στο 5ο λεπτό, ενώ 10 λεπτά αργότερα, ο Σμιθ Ρόου με εκπληκτικό σουτ πήγε να κάνει δύο τα γκολ της ομάδας του, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Εν τέλει, αυτό συνέβη στο 22ο λεπτό, με τον Σμιθ Ρόου να πανηγυρίζει ξανά και τη Φούλαμ να κυριαρχεί. Δεν βρήκε όμως και τρίτο γκολ στο καλό της διάστημα και δικαιολογημένα αγχώθηκε.

Οι «καρακάξες» μείωσαν με τον Μπαρνς στο 49’, αλλά η αντίδρασή τους περιορίστηκε εκεί. Σπουδαία νίκη για την ομάδα του Σίλβα, ο Ρις Νέλσον διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, βρίσκεται πλέον στην 9η θέση με οκτώ βαθμούς και έναν περισσότερο από την Τότεναμ.

Σαουθάμπτον – Ίπσουιτς 1-1

Έμοιαζε πως έφτανε η στιγμή που η Σαουθάμπτον θα μπορούσε να αισθάνεται ικανοποιημένη. Διότι βρέθηκε μία «ανάσα» από τη νίκη, αλλά με κάποιον τρόπο τελικά, δεν πανηγύρισε.

Οι «άγιοι» υποδέχθηκαν την Ίπσουιτς των δύο βαθμών και το πρώτο clean sheet του Άαρον Ράμσντεϊλ ήταν κοντά, αλλά δεν επετεύχθη.

Δεν απείλησαν ιδιαίτερα οι φιλοξενούμενοι, ο Ντίμπλινγκ έκανε το 1-0 στο 5ο λεπτό. Ωστόσο, η Ίπσουιτς απάντησε στις καθυστερήσεις, με τον Μορσί να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα στο 95’!

Λέστερ – Έβερτον 1-1

Η Έβερτον μάλλον είχε αποφασίσει να σοβαρευτεί και να βγάλει προς τον αντίπαλο τη διάθεση που θα φανέρωνε ότι παρά τις φοβερές δυσκολίες που βιώνει, δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να θεωρήσει την ομάδα του Ντάις ως εύκολο εμπόδιο. Και αυτή η διάθεση οδήγησε στο γκολ στο 12ο λεπτό, με τον Άσλεϊ Γιάνγκ να βρίσκει τη διαγώνια κίνηση του Εντιαγιέ στην περιοχή κι εκείνος με δεξί σουτ έκανε το 1-0.

Η αναμέτρηση διεξήχθη υπό βροχή, σε μια συνθήκη που θα μπορούσε ν' αποτελέσει σημάδι για ό,τι θ' ακολουθούσε στον αγωνιστικό χώρο, με δεδομένο ό,τι συνέβη στα προηγούμενα ματς των «ζαχαρωτών». Η Έβερτον φυσικά θα περνούσε δύσκολες στιγμές με τις «αλεπούδες» να κυνηγούν με ένταση μιαν απάντηση στο γκολ που είχαν δεχθεί.

Η νεροποντή δυσκόλευε μέχρι και τους δημοσιογράφους στην προσπάθειά τους να διακρίνουν τους παίκτες στο χορτάρι! Αυτό οδήγησε και στην καθυστερημένη έναρξη του δεύτερου μέρους, στο οποίο η Λέστερ αποφάσισε να μη χαθεί ούτε δευτερόλεπτο. Έπρεπε, ωστόσο, το παιχνίδι να φτάσει στο 73' για να γίνει το 1-1 για το σύνολο του Κούπερ, με τον Μαβντιντί να εκμεταλλεύεται μεγάλη ολιγωρία των Κιν και Ταρκόφσκι στην άμυνα της Έβερτον για το 1-1 .

Τότεναμ – Μπρέντφορντ 3-1

Η Τότεναμ έλαβε την... αφύπνιση που χρειαζόταν από την Μπρέντφορντ που μετά το ματς με τη Σίτι, σκόραρε ξανά στο πρώτο λεπτό! Ένα υπέροχο τελείωμα του Εμπουεμό εντός περιοχής έβαλε μπροστά το σύνολο του Τόμας Φρανκ, ωστόσο, ο Ποστέκογλου είδε τους παίκτες του ν' αντιδρούν, να εφαρμόζουν πρέσινγκ πολύ ψηλά και να δικαιώνονται. Στο 8ο λεπτό ο Σολάνκε σκόραρε για πρώτη φορά με τη φανέλα της Τότεναμ και έγραψε το 1-1 από την αδυναμία του Μάντισον να σκοράρει, παίρνοντας όμως το «ριμπάουντ» για να παραβιάσει την αντίπαλη εστία.

Ο άνθρωπος που λύτρωσε την Τότεναμ στο ματς του Λιγκ Καπ μεσοβδόμαδα, ο Μπρένταν Τζόνσον, «μίλησε» και τώρα, με το διαγώνιο σουτ στο 28' να καταλήγει στα δίχτυα για την ανατροπή και το 2-1. Οι «bees» δεν έμειναν με σταυρωμένα χέρια, ο Βικάριο στα γκολπόστ της Τότεναμ δεν μπορούσε να μείνει ήρεμος. Μάλιστα, στο 68ο λεπτό πραγματοποίησε φοβερή επέμβαση σε κεφαλιά που μάλιστα έσκασε και στο έδαφος πηγαίνοντας προς την εστία του! Το παιχνίδι διατήρησε υψηλές ταχύτητες και σε αυτό βοήθησε και η Μπρέντφορντ, όμως, στο 85ο λεπτό τελείωσαν όλα για τους «bees». Ο Ρομέρο έστειλε κάθετα στο χώρο τον Σον, εκείνος μοίρασε αριστερά στον Άγγλο κι αυτός έγραψε το τελικό 3-1.

Άστον Βίλα – Γουλβς 3-1

Η Γουλβς θα ήθελε πολύ να πάρει την πρώτη της φετινή νίκη στην Πρέμιερ Λιγκ στο ντέρμπι των Δυτικών Μίντλαντς και ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάστηκε στον αγωνιστικό χώρο το κατέστησε σαφές προς όλους. Η Άστον Βίλα, ίσως επηρεασμένη και από την ευρεία νίκη στην Ευρώπη μεσοβδόμαδα, έδειχνε να μην μπορεί ν' ακολουθήσει το ρυθμό των «λύκων», που στο 25' με τον Ματέους Κούνια έκαναν το 1-0.

Ο σκόρερ αντιλήφθηκε το λάθος στα μετόπισθεν των «Villans», έκλεψε μια μεταβίβαση που προοριζόταν για τον Ονανά, σούταρε χαμηλά και νίκησε τον Μαρτίνες για το 1-0. Οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων είχαν δυνατές κόντρες για να επιβεβαιώσουν και το χαρακτήρα του ντέρμπι για το ματς. Οι «λύκοι» είχαν βρεθεί στην ιδανική, για εκείνους, συνθήκη της φοβερής κόπωσης που έβγαζε η Άστον Βίλα μετά το ευρωπαϊκό ταξίδι στη Βέρνη. Ακόμα κι έτσι, όμως, όταν ο Γουότκινς βρεθεί σε θέση βολής θα φροντίσει να μη λαθέψει κι έτσι έγινε στο 73', με τον Άγγλο να καταφέρνει να γράψει το 1-1.

Και τότε; Τι άλλο θα γινόταν; Η Βίλα κατόρθωσε να φτάσει σε διαδοχική ανατροπή στην Πρέμιερ, με τον Κονσά από το δεύτερο δοκάρι στο 88ο λεπτό να γράφει το 2-1 και τον συνήθη ύποπτο, Ντουράν, στο 90' + 4' να μετατρέπει την προβληματική, για το σύνολο του Έμερι, κατάσταση το απόγευμα του Σαββάτου, σε θρίαμβο. 

Κώστας Ζάλιαρης - Δημήτρης Μανάκος