Μία Άρσεναλ γεμάτη «μαγκιά» και πάθος, αλλά στο 98’ η Σίτι «σώθηκε» και ισοφάρισε με τον Στόουνς!

Τεράστιο βαθμό πήρε η Μάντσεστερ Σίτι από την Άρσεναλ στο 98ο λεπτό της αναμέτρησης του «Έτιχαντ»! Άντεξαν οι «κανονιέρηδες» για 97 λεπτά, δέχθηκαν γκολ στην τελευταία φάση του παιχνιδιού, με τον Στόουνς να «λυτρώνει» την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα (2-2)!  



Μία Άρσεναλ γεμάτη «μαγκιά» και πάθος, αλλά στο 98’ η Σίτι «σώθηκε» και ισοφάρισε με τον Στόουνς!

Ένα τόσο έντονο παιχνίδι. Ένα ματς που κάθε φορά που κάνει την εμφάνισή του την τελευταία διετία, ουδείς γνωρίζει τι μπορεί να περιμένει.

Η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχθηκε την Άρσεναλ στην 5η αγωνιστική της Premier League και αναλογικά με τα ταξίδια που έκαναν οι «κανονιέρηδες», αλλά και τα προβλήματα που είχαν, λογιζόταν ως το απόλυτο φαβορί.

Το ματς ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τους «πολίτες». Στο 9ο λεπτό ο Έρλινγκ Χάαλαντ έκανε το 1-0, σε ένα γκολ που δεν είδαμε στην τηλεόραση, λόγω προβλήματος με τον δορυφόρο.  

Προτού προλάβει όμως η Μάντσεστερ Σίτι να διαχειριστεί το προβάδισμά της, κλήθηκε να αντιμετωπίσει ένα σοβαρό πρόβλημα. Χτύπησε ο Ρόδρι σε «μονομαχία» με τον Πάρτεϊ, αντικαταστάθηκε αναγκαστικά και την θέση του πήρε ο Κόβασιτς.

Οι Λονδρέζοι έμοιαζαν να το πιστεύουν λίγο περισσότερο και στο 22ο λεπτό έλαβε χώρα η ισοφάριση. Ένα φάουλ εκτελέστηκε γρήγορα, η ο Μαρτινέλι βρήκε τον Καλαφιόρι και αυτός με απίθανο πλασέ έκανε το 1-1.

Φώναξαν πολύ οι φιλοξενούμενοι, ήταν έξαλλος ο Γκουαρδιόλα, αλλά μέχρι και το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, έχασε την συγκέντρωσή της. Και «τιμωρήθηκε» για αυτό, με τον Γκάμπριελ να σκοράρει ξανά από κόρνερ, με τις στατικές φάσεις να μετουσιώνονται σε… πέναλτι για την Άρσεναλ.

Εκτέλεσε εκπληκτικά ο Σάκα, πήδηξε ο Βραζιλιάνος και το 2-1 ήταν γεγονός! Εκκρεμούσαν έξι λεπτά καθυστερήσεων και αυτά θα έπρεπε να τα διαχειριστούν οι «κανονιέρηδες».

Σε μία ανύποπτη φάση όμως, ο Τροσάρ έκανε φάουλ, κλώτσησε την μπάλα και δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα. «Τρελάθηκε» ο Αρτέτα, δεν το πίστευε, αλλά αναγκαστικά, η ομάδα του θα έπρεπε να προσπαθήσει να «αντέξει» στο «Έτιχαντ» με «10» παίκτες.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Αρτέτα γύρισε όλη την ομάδα πίσω. Η Άρσεναλ δεν έκανε καν επίθεση, έμενε στην περιοχή της και αποφάσισε να αμύνεται μαζικά.

Απειλήθηκε στο 55ο λεπτό από τον Χάαλαντ, αλλά απέκρουσε δύσκολα ο Ράγια, ενώ 10 λεπτά αργότερα, ο Γκβάρντιολ σούταρε και ο Ισπανός απέκρουσε δύσκολα.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, στο 72ο λεπτό ήρθε και η αναγκαστική αλλαγή της Άρσεναλ, με τον Καλαφιόρι να δίνει τη θέση του στον Κίβιορ.

Ο χρόνος κυλούσε και η Άρσεναλ «κρατούσε». Πάλεψε πολύ, συμβιβάστηκε με την ιδέα της άμυνας και στο τέλος της ημέρας ισοφαρίστηκε στην τελευταία φάση του παιχνιδιού από τον Στόουνς.