Ο Φιλ Τζόουνς «διδάσκει»: «Τότε υπερασπίστηκα τον εαυτό μου. Και τι έγινε αν φοβάσαι; Είναι φυσιολογικό»! (vid)

Ποιος έχει δικαίωμα να σας πει «λυπάμαι για την πορεία σου;». Ποιος ξέρει τι έχετε περάσει, όταν μάλιστα έχετε καταφέρει πράγματα; Ποιος μπορεί να σας «χτυπήσει» τις αναποδιές που μπορεί να έχουν έρθει στο διάβα σας; Ο Φιλ Τζόουνς τα βίωσε όλα αυτά και ξεκαθαρίζει: «Όχι, δεν θα επιτρέπετε να σας μιλούν έτσι...». 



Ο Φιλ Τζόουνς «διδάσκει»: «Τότε υπερασπίστηκα τον εαυτό μου. Και τι έγινε αν φοβάσαι; Είναι φυσιολογικό»! (vid)

Ο παλαίμαχος αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχοντας δουλέψει πολύ με τον εαυτό του και έχοντας καταφέρει να πατάει πόδι και να εκτιμά όσα έχει καταφέρει στα γήπεδα και όσα του έχει φέρει η ζωή, είτε θετικά, είτε αρνητικά, μίλησε πιο ανοιχτά από ποτέ. 

Η στιγμή που τον έκανε να ταρακουνηθεί και να καταλάβει ότι έπρεπε να σέβεται πρώτα απ' όλους ο ίδιος τον εαυτό του για να το κάνουν και οι άλλοι, ήταν όταν άκουσε από οπαδό «χαίρομαι πολύ που σε γνωρίζω, λυπάμαι για την καριέρα σου...». 

«Λυπάσαι; Έχω παίξει 10 χρόνια στη Γιουνάιτεντ, έχω πάρει πρωταθλήματα, Κύπελλο, Γιουρόπα Λιγκ, έχω βρεθεί σε Μουντιάλ, ναι, θα ήθελα πολύ να παίξω περισσότερο, αλλά είμαι σίγουρος ότι πολλοί πατεράδες θα αγόραζαν δίχως δεύτερη κουβέντα την καριέρα μου για τους γιους τους αυτή τη στιγμή.

Εκεί πραγματικά σεβάστηκα τον εαυτό μου και πάτησα πόδι. Παλαιότερα θα έλεγα ένα σκέτο "ναι, ναι, ευχαριστώ...". Είναι οκ να φοβάται κανείς το άγνωστο και για το τι θα συμβεί, αλλά και τι έγινε; Απλά πήγαινε και παίξε αλλού...» είπε μεταξύ άλλων ο Τζόουνς. 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης