Ψάχνουν νέα τοποθεσία για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ: Τέλος το Μιλάνο για το 2027, έγιναν... συνήθεια οι αλλαγές από το 2020 και μετά!

Η UEFA έχει... συνηθίσει τις αλλαγές λόγω συνθηκών τα τελευταία χρόνια και το κάνει ξανά, αυτή τη φορά για το 2027. Το «Σαν Σίρο» δεν θα φιλοξενήσει τελικά τον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ σε μια τριετία από τώρα και η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία αναζητά νέο γήπεδο, το οποίο θ' ανακοινωθεί μέσα στο 2025. 



Ψάχνουν νέα τοποθεσία για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ: Τέλος το Μιλάνο για το 2027, έγιναν... συνήθεια οι αλλαγές από το 2020 και μετά!

Η UEFA ανακοίνωσε πως το Μιλάνο αδυνατεί να δώσει εγγυήσεις και να διασφαλίσει πως όλα θα κυλήσουν ομαλά το 2027 στο «Σαν Σίρο», εν μέσω βελτιωτικών έργων για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2026 και του Euro 2032. 

Έτσι, σημειώνεται ακόμη μια αλλαγή τοποθεσίας για το παιχνίδι από το οποίο αναδεικνύεται ο πρωταθλητής Ευρώπης στο τοπ ποδοσφαιρικό επίπεδο, με την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία να λαμβάνει τη νέα απόφασή της και να τη γνωστοποιεί περί τον Μάιο/Ιούνιο του 2025. 

Πίσω στο 2020 επί Covid-19 η λύση ανάγκης ήταν η μεταφορά στη Λισαβόνα με το ματς της Μπάγερν απέναντι στην Παρί.  

Το 2021 η Τουρκία ατύχησε ξανά λόγω περιορισμών από τους Βρετανούς και ο «εμφύλιος» Τσέλσι - Σίτι διεξήχθη τελικά στο Ντραγκάο. 

Το 2022 το Παρίσι ανέλαβε τον τελικό της Λίβερπουλ με τη Ρεάλ, ξανά με απόφαση για αλλαγή.

Εκείνη τη μέρα οι Αρχές της γαλλικής πόλης απέτυχαν παταγωδώς να ελέγξουν την κατάσταση και τα έκαναν μαντάρα, προκαλώντας καθυστέρηση στην ώρα έναρξης και εκτεταμένα επεισόδια έξω από το γήπεδο, επαναφέροντας τις πιο άσχημες μνήμες από το Χίλσμπορο. Τότε, ήταν η Αγία Πετρούπολη από την οποία αφαιρέθηκε το δικαίωμα ν' αναλάβει τον τελικό, ελέω του επεκτατικού πολέμου των Ρώσων στην Ουκρανία. 

Το 2027, αλλάζει πάλι η τοποθεσία του μεγάλου τελικού, με το παιχνίδι του 2025 να διεξάγεται στην Allianz Arena του Μονάχου και εκείνο του 2026 να έχει ανατεθεί στην Puskas Arena της Βουδαπέστης. 

Κώστας Ζάλιαρης