Ο Βαράν αποχαιρέτησε το ποδόσφαιρο ως Κυπελλούχος Αγγλίας: «Το τελευταίο μου παιχνίδι με τρόπαιο στο Γουέμπλεϊ»

Ο Ράφαελ Βαράν ανακοίνωσε το φινάλε της ποδοσφαιρικής του καριέρας, ακούγοντας την καρδιά και λαμβάνοντας υπόψιν το ένστικτό του και καταφέρνοντας να βρεθεί για τελευταία φορά στο γήπεδο, στον νικηφόρο τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας στο «Γουέμπλεϊ». 



Ο Βαράν αποχαιρέτησε το ποδόσφαιρο ως Κυπελλούχος Αγγλίας: «Το τελευταίο μου παιχνίδι με τρόπαιο στο Γουέμπλεϊ»

Ο Γάλλος αμυντικός σε ηλικία μόλις 31 ετών και έχοντας αποχωρήσει το φετινό καλοκαίρι από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έπειτα από απόλυτα θετική τριετία, αποφάσισε να ρίξει τους τίτλους τέλους μετά και τη μεγάλο αναποδιά που του προέκυψε. 

Πήρε μεταγραφή στην Κόμο του Φάμπρεγας, αλλά αποκόμισε σοβαρότατο τραυματισμό, έμεινε εκτός ρόστερ και αυτή την περίοδο που είχε χρόνο να σκεφτεί, αποφάσισε τον τρόπο με τον οποίο θα ήθελε ν' αποχαιρετήσει το αγαπημένο του άθλημα. 

«Με περηφάνια και ευγνωμοσύνη για όσα κατάφερα, ανακοινώνω την αποχώρησή μου από το άθλημα που όλοι αγαπάμε. Κρατάω τον εαυτό μου στα υψηλότερα στάνταρ και θέλω ν’ αποχωρήσω δυνατός κι όχι απλά να κρατιέμαι από το παιχνίδι. Η επιθυμία και οι ανάγκες είναι διαφορετικά πράγματα. Η κατάλληλη στιγμή για να σταματήσω είναι έπειτα από το παιχνίδι του Κυπέλλου Αγγλίας και την επιτυχία στο Γουέμπλεϊ. Δεν μετανιώνω για τίποτα, δεν θα άλλαζα τίποτα, ξεκινά μια νέα ζωή εκτός αγωνιστικού χώρου.

Θα παραμείνω στην Κόμο, δίχως όμως να χρειάζομαι ποδοσφαιρικά παπούτσια, θα μοιραστώ μαζί σας περισσότερα, σύντομα» έγραψε μεταξύ άλλων ο ποδοσφαιριστής στην ανακοίνωσης της αποσύρσής του.

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης