Η ηγετική προσωπικότητα του Βαράν: Όταν… διέταξε τους συμπαίκτες του να χειροκροτήσουν τους οπαδούς στο «Άνφιλντ»

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε την τεράστια τιμή ν’ αποτελέσει έναν από τους παίκτες – πρότυπα που έχουν περάσει από το κλαμπ. Ο Ράφαελ Βαράν αποσύρθηκε από την ενεργό δράση και η ηγετική του προσωπικότητα είχε αποτυπωθεί (και) σε όσα έκανε λίγο μετά την κατραπακιά του 7-0 από τη Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ», τον Μάρτιο του 2023…  



Η ηγετική προσωπικότητα του Βαράν: Όταν… διέταξε τους συμπαίκτες του να χειροκροτήσουν τους οπαδούς στο «Άνφιλντ»

Ο Γάλλος αμυντικός το πρωί της Τετάρτης ανακοίνωσε το φινάλε της ποδοσφαιρικής του καριέρας, έχοντας αποκομίσει σοβαρό τραυματισμό που δεν τον άφησε να χαρεί τη μεταγραφή που πήρε το καλοκαίρι στην Κόμο του Σεσκ Φάμπρεγας.

Για να κρατήσει ως τελευταία, δυνατή ανάμνηση της παρουσίας του στα γήπεδα, την κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας στο «Γουέμπλεϊ», ο Βαράν αποφάσισε να ρίξει τους τίτλους τέλους της καριέρας του σε ηλικία 31 ετών.

Ο πολύπειρος και γεμάτος τίτλους, πρώην, ποδοσφαιριστής, τον Μάρτιο του 2023 είχε αποδείξει την ηγετική του προσωπικότητα σε μια από τις πιο δύσκολες – αγωνιστικά – ημέρες στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το 7-0 από τη Λίβερπουλ ήταν η βαρύτερη ήττα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από το 1931. Και έπειτα από εκείνο το ηχηρότατο «χαστούκι», ουδείς από τους συμπαίκτες του είχε την ψυχική δύναμη να έρθει αντιμέτωπος με τους οπαδούς και να πάει μπροστά στην εξέδρα των φιλοξενούμενων.

Ο Βαράν τούς έβαλε τις φωνές και τους διέταξε να πάνε να χειροκροτήσουν τον κόσμο που είχε βρεθεί στο «Άνφιλντ» και πήρε αυτή τη μεγάλη πίκρα από το σύλλογο…

 

 

Κώστας Ζάλιαρης