Σαν να την είχε... διατάξει ο Τεν Χαγκ αυτή την ισοπαλία

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πλήρωσε την απροσεξία και το εύθραυστο σκορ που διατηρούσε, με αποτέλεσμα να μείνει στο 1-1 κόντρα στην Τβέντε στην έναρξη του νέου Γιουρόπα Λιγκ. Ο Έρικ Τεν Χαγκ μάλλον θα ... κοιμηθεί ήσυχος, αφού και η νυν ομάδα του πήρε κάτι, αλλά και ο σύλλογος της γενέτειράς του απέφυγε να πληγωθεί τόσο πολύ...



Σαν να την είχε... διατάξει ο Τεν Χαγκ αυτή την ισοπαλία

Η Γιουνάιτεντ, όσο διατηρούσε το 1-0 και δεν τελείωνε το παιχνίδι με τους Ολλανδούς στο «Ολντ Τράφορντ» με τους ιδιαίτερα κινητικούς Ράσφορντ, Ζίρζκεϊ και Μπρούνο Φερνάντες. Ένα λάθος να ερχόταν, θα μπορούσε να είναι καθοριστικό, όπως και συνέβη...

Πρωταγωνιστής και στις δύο περιπτώσεις που έκριναν το αποτέλεσμα του ματς στο Μάντσεστερ, ήταν ο Κρίστιαν Έρικσεν, που στο 35ο λεπτό με τελείωμα σε πρώτο χρόνο έβαλε μπροστά τους «κόκκινους διαβόλους». 

Ήταν ένα γκολ που άξιζε η ομάδα του Τεν Χαγκ και φυσικά δεν μπορεί να ειπωθεί το ίδιο για τη στιγμή της ισοφάρισης για την Τβέντε. Οι Ολλανδοί δεν είχαν φανεί απειλητικοί, αλλά ο σκόρερ της Γιουνάιτεντ εκτίμησε λανθασμένα τη φάση, έχασε την κατοχή, ο Σαμ Λάμερς έφυγε απέναντι από τον Ονάνα και πλάσαρε στα δίχτυα για το 1-1. 

Ο κόουτς του αγγλικού κλαμπ, έχοντας περάσει 23 χρόνια στην Τβέντε, τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και ως προπονητής και έχοντας δηλώσει ότι δεν θα ήθελε με τίποτα να τεθεί απέναντι στην ομάδα της γενέτειράς του, ιδανικά θα ήθελε ένα αποτέλεσμα που δεν θα «πλήγωνε» σημαντικά καμία από τις δύο αντιπάλους.

Και μπορεί να μην ήταν αυτό που θα ήθελε ο κόσμος της Γιουνάιτεντ, αλλά βαθιά στην ψυχή του Ολλανδού προπονητή, η ισοπαλία, ίσως τον ανακουφίζει. Τεράστια ευκαιρία χάθηκε στο φινάλε με κεφαλιά του Μαγκουάιρ που κόντραρε και στον Μπέσελινκ, αλλά έσωσε ο Ούνερσταλ. 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης