Ένας 15άχρονος στη Νοτς Κάουντι «γράφει» ιστορία, υπό την καθοδήγηση ενός Έλληνα προπονητή!

Είναι μόλις 15 ετών. Πηγαίνει σχολείο. Δεν έχει καν ξεκινήσει το… λύκειο. Παίζει στη Νοτς Κάουντι και έχει προπονητή στην Κ19 τον Ελληνοαρμένιο, Τιγκράν Ταντεβοσιάν! Και πλέον, «έγραψε» ιστορία με την ομάδα του, παίζοντας στο Λιγκ Τρόφι. Ζει το όνειρό του ο Κάμερον Μούιρ και ζητά… απλώς ένα λεπτό συμμετοχής στο ματς με τη Μόρκαμ, το ερχόμενο Σάββατο!



Ένας 15άχρονος στη Νοτς Κάουντι «γράφει» ιστορία, υπό την καθοδήγηση ενός Έλληνα προπονητή!

Μία πολύ σπουδαία νίκη στο Λιγκ Τρόφι πανηγύρισε η Νοτς Κάουντι, η οποία επικράτησε της Μπέρτον με 2-1 και επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά, σε πόσο καλή αγωνιστική κατάσταση βρίσκεται.

Ωστόσο, η σημαντικότερη είδηση της ημέρας έγκειται στη συμμετοχή ενός 15άχρονου ποδοσφαιριστή στην ανδρική ομάδα.

Ο λόγος για τον Κάμερον Μούιρ, ο οποίος έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία του club! Και όταν συζητάμε για το αρχαιότερο ποδοσφαιρικό σωματείο, αντιλαμβάνεστε τι ακριβώς μπορεί να σημαίνει αυτό για ένα παιδί, το οποίο μέχρι και σήμερα πηγαίνει στο… σχολείο.

Είναι 15 ετών, ενός μήνα και τριών ημερών (δύο στο ντεμπούτο του), κατέρριψε κάθε λογής ρεκόρ και η τεράστια στιγμή του δεν περιορίζεται μόνο στην αλλαγή του!

Και αυτό διότι αν πάρει μέρος στο ματς της 8ης αγωνιστικής της League Two, έστω και για μερικά δευτερόλεπτα, τότε θα σηματοδοτήσει το απόλυτο ρεκόρ: θα γίνει ο μικρότερος ηλικιακά ποδοσφαιριστής, ο οποίος θα έχει αγωνιστεί με επαγγελματικό σύλλογο, από καταβολής αγγλικού ποδοσφαίρου!

Κατά συνέπεια, είναι ιδιαίτερα πιθανό το ματς με τη Μόρκαμ, να μην έχει απλά και μόνο βαθμολογικό κίνητρο για τη Νοτς Κάουντι. Αλλά και κάτι περισσότερο! Και όλα αυτά γίνονται ακόμη πιο σημαντικά για την Ελλάδα, αν αναλογιστεί κανείς πως προπονητής του στην ακαδημία της Νοτς Κάουντι είναι ο Τιγκράν Ταντεβοσιάν, τον οποίο είχε «φιλοξενήσει» ο Δημήτρης Μανάκος στο England365.

Άλλη μια σπουδαία δουλειά λοιπόν από τον Ελληνοαρμένιο προπονητή, ο οποίος θα γνωρίζει πως υπό τις οδηγίες του, ο Μούιρ «έγραψε» την απόλυτη ιστορία στο αγγλικό ποδόσφαιρο!