Με Γουίλσιρ και Μερτεσάκερ ως μέντορες, ο Νουανέρι έφτασε να κάνει το «Έμιρεϊτς» να τραγουδά τ' όνομά του! (vids)

Πρώτα γκολ με την Άρσεναλ, στην ηλικία των 17. Εδώ και δυο χρόνια είναι ο νεαρότερος που έχει παίξει ποτέ σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ. Στους «κανονιέρηδες» από πιτσιρικάκι, με μέντορες που έχουν τη δική τους ιδιαίτερη ιστορία στο κλαμπ. Και τώρα, ο Νουανέρι άκουσε το «Έμιρεϊτς» να τραγουδά για εκείνον. Ο μικρός κάνει υπερήφανο πρώτα τον εαυτό του κι έπειτα τον Μικέλ Αρτέτα...



Με Γουίλσιρ και Μερτεσάκερ ως μέντορες, ο Νουανέρι έφτασε να κάνει το «Έμιρεϊτς» να τραγουδά τ' όνομά του! (vids)

Ο Ίθαν Νουανέρι σκόραρε για πρώτη φορά με τη φανέλα της Άρσεναλ το βράδυ της Τετάρτης στην αναμέτρηση του Λιγκ Καπ απέναντι στην Μπόλτον. Και μάλιστα, το έκανε δις. Και στο τέλος της αναμέτρησης αναδείχθηκε και Man of the Match, δικαιώνοντας στο μέγιστο βαθμό τον Μικέλ Αρτέτα που τον εμπιστεύθηκε.

Κι όχι απλά που του έδωσε την ευκαιρία να παίξει, αλλά γιατί τον θεωρεί πανέτοιμο για το ανδρικό επίπεδο και το δήλωσε και δημόσια. 

Ο Νουανέρι σε ηλικία 15 ετών και 181 ημερών σε αναμέτρηση της Άρσεναλ με την Μπρέντφορντ, το 2022, είχε γίνει ο νεαρότερος που παίρνει συμμετοχή στην Πρέμιερ Λιγκ. Πριν από 9 χρόνια, το 2014, όταν εκείνος ήταν 8 ετών, δίπλα στον Τζακ Γουίλσιρ υπέγραφε την παραμονή του στις ακαδημίες των «κανονιέρηδων».

Το καλοκαίρι του 2023 ξανά μαζί με τον άλλοτε διεθνή χαφ, αλλά και τον υπεύθυνο των ακαδημιών, Περ Μερτεσάκερ, πόζαρε γεμάτος χαρά μετά την εξασφάλιση της υποτροφίας του. 

 

 

Όσα κάνει στο γήπεδο και αυτά που έδειξε και απέναντι στην Μπόλτον, έκαναν τον Μικέλ Αρτέτα να πάρει την επιβεβαίωση για τις θετικότατες εντυπώσεις που του έχει προκαλέσει ο νεαρός χαφ. Παιχνίδι δίχως πίεση, με απόλυτη ελευθερία και αυτοπεποίθηση και με τόσο ώριμες αποφάσεις τις δύσκολες στιγμές. Και όλα αυτά, «δείχνουν πως το παιδί είναι έτοιμο για το ανώτερο επίπεδο», όπως χαρακτηριστικά είπε ο Ισπανός κόουτς. 

Από το βράδυ της Τετάρτης, ο 17χρονος έγινε ο νεαρότερος για την Άρσεναλ τον 21ο αιώνα που σκοράρει 2+ φορές στο ντεμπούτο του. Και ο κόσμος στο «Έμιρεϊτς» το αναγνώρισε με το σύνθημα «Ίθαν Νουανέρι, είναι ένας από εμάς». 

Εκείνος απάντησε πως: «Είναι ιδιαίτερο να τραγουδά για σένα ο κόσμος της ομάδας που λατρεύεις. Αυτά τα γκολ τα ονειρευόμουν τα τελευταία... 16 χρόνια». Και είναι 17 ετών! Μια ζωή Άρσεναλ. Και τα όνειρα, τώρα αρχίζουν...

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης