Η Μάντσεστερ Σίτι ΚΕΡΔΙΣΕ την Premier League: Τεράστια νίκη στα δικαστήρια!

Μία ιδιαίτερα σημαντική νίκη φαίνεται πως πανηγύρισε η Μάντσεστερ Σίτι σε βάρος της Premier League, αναφορικά με τους κανονισμούς που σχετίζονται με χορηγικές συμφωνίες με εταιρίες, που συνδέονται με ιδιοκτήτες ομάδων! Δεν υπάρχει κάποια σχέση με τις κατηγορίες των 115 παραβάσεων. Διαφορετικές ξεκάθαρα οι δύο υποθέσεις!



Η Μάντσεστερ Σίτι ΚΕΡΔΙΣΕ την Premier League: Τεράστια νίκη στα δικαστήρια!

Η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε στην αντεπίθεση με την Premier League και κινήθηκε δικαστικώς εναντίον της, όπως είχε αναφέρει πρώτο το England365, πριν από μερικές εβδομάδες. Οι «πολίτες» είχαν αποφασίσει να μπουν στη διαδικασία να σταματήσουν τους κανονισμούς για τις χορηγίες που έχουν διχάσει τις ομάδες της Λίγκας.

Συγκεκριμένα,  ήθελαν να βάλουν τέλος δικαστικά στους κανονισμούς που έχουν να κάνουν με χορηγικές συμφωνίες με εταιρείες που είναι συνδεδεμένες με τους ιδιοκτήτες των ομάδων. Οι συγκεκριμένοι κανονισμοί εισήχθησαν το 2021, όταν η Νιούκαστλ εξαγοράστηκε από το Δημόσιο Ταμείο Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας.

Παράλληλα, η Μάντσεστερ Σίτι είχε κατηγορηθεί πως εμφάνιζε αυξημένα λογιστικά έσοδα μέσω της «Etihad Airways», που ελέγχεται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπως και το «City Football Group».

Και σύμφωνα με τους «Times», η Σίτι μοιάζει να κέρδισε δικαστικά την Premier League, αναφορικά με τους κανονισμούς της συναλλαγής συνδεδεμένων μερών (APT), με την ψηφοφορία για τις τροποποιήσεις του κανόνα APT να αποσύρεται από τη σημερινή συνεδρίαση!

Δημήτρης Μανάκος