Πλίμουθ – Λούτον και πρόκληση 18 ετών για τον Ρούνεϊ: Τι καλείται να κάνει για πρώτη φορά μετά το 2006;

Η αυλαία της Championship ανοίγει σήμερα με την αναμέτρηση της Πλίμουθ απέναντι στη Λούτον στο «Home Park», για την 7η αγωνιστική, με την ομάδα του Γουέιν Ρούνεϊ να βρίσκεται αντιμέτωπη με μία μεγάλη πρόκληση. Ποια είναι αυτή; Ο χρόνος γυρνά στο… 2006!



Πλίμουθ – Λούτον και πρόκληση 18 ετών για τον Ρούνεϊ: Τι καλείται να κάνει για πρώτη φορά μετά το 2006;
Τόσο η Πλίμουθ, όσο και η Λούτον, δεν έχουν ξεκινήσει καλά στο πρωτάθλημα και η μεταξύ τους αναμέτρηση παρουσιάζει κάποια αξιοπρόσεκτα στοιχεία.

Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη δεν έχει κερδίσει εντός έδρας τους «hatters» εδώ και 18 ολόκληρα χρόνια. Το 2006 είχε επικρατήσει με 1-0. Εκείνο το γκολ ήταν και το τελευταίο, το οποίο σκόραρε στο γήπεδο της στις μεταξύ τους συναντήσεις. Για την ιστορία, σκόρερ του τέρματος ήταν ο Μπόγιαν ΤΖόρτζιτς.

Εύκολα γίνεται αντιληπτό πως το νεανικό σύνολο του Γουέιν Ρούνεϊ βρίσκεται μπροστά σε μία τεράστια πρόκληση, επιδιώκοντας όχι μόνο την επίτευξη ενός θετικού αποτελέσματος, αλλά και ενός ή περισσότερων γκολ.

Ωστόσο, η Πλίμουθ δεν θα έχει εύκολο έργο, καθώς η Λούτον προέρχεται από δύο συνεχόμενα επιτυχή αποτελέσματα και βρίσκεται σαφώς σε καλύτερη βαθμολογική θέση (15η), δίχως όμως να θυμίζει προς το παρόν σε κάτι, την ομάδα με την οποία ο Ρομπ Έντουαρντς ανέβηκε στην Premier League!

Κωνσταντίνος Μακρής