Να συστηθούμε πρώτα και τα άλλα θα έρθουν από μόνα τους!

Πριν αρχίσουμε να μιλάμε σε τακτική βάση μέσα από αυτή τη γωνία, αν και κατά καιρούς κομμάτια μου αναδημοσιεύτηκαν από το BN sports στο οποίο έγραφα μετά από την τιμητική πρόταση που μου έκανε ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος, θα ήθελα να σας συστηθώ για να ξέρετέ λίγα πράγματα για μένα. Να διευκρινίσω πως δεν είμαι δημοσιογράφος και θα υπογράφω ως ο Maverick!



Να συστηθούμε πρώτα και τα άλλα θα έρθουν από μόνα τους!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και ας μάθετε λοιπόν μερικά πράγματα για εμένα! Γεννήθηκα στη Νέα Σμύρνη και με μισό αιώνα ζωής στην πλάτη, παρακολουθώ τα αθλητικά δρώμενα από τότε που ο Νικόλας Αναστόπουλος είχε κάνει άνω-κάτω την άμυνα της ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου, μαζί με Λίμα, Παθιακάκη, Μαυρίκη, Εμβολιάδη και Μωραϊτέλη. Ο ιστορικός Πανιώνιος του Πάνου Μάρκοβιτς έβαλε την σπίθα και προσπαθώ να την παρακολουθώ, αν και σε μόνιμη βάση μένω μεταξύ Μιλάνου Παρισιού και Νις (Νίκαιας ελληνιστί)  και ομολογώ πως μου λείπει η Ελλάδα πολύ! Αυτό που δεν αλλάζει είναι εκείνο το μοναδικό συναίσθημα της χαράς που βίωσα στο γήπεδο τότε ως παιδί!

Έχω διαρκείας στη Μίλαν και στην Ίντερ ( ξέρω ακούγεται κάπως), αλλά έτσι βλέπω διαρκώς κάποιο ματς, αν και έχω πελάτες ως οικονομικός σύμβουλους, που με καλούν σε κάθε γωνία της Ευρώπης.

Στην Ιταλία όμως, η ομάδα της καρδιάς μου είναι η Σαμπντόρια. Για γέλια ή για… κλάματα θα πείτε. Εγώ, όμως, θυμάμαι την εποχή του Βιάλι και του Μαντσίνι με τον τελικό που χάσαμε από την Μπαρτσελόνα, με το σουτ του Κούμαν το 1992 και μελαγχολώ. Επειδή το συγκεκριμένο site ασχολείται πολύ με την Αγγλία θα ήθελα να παινέψω το σπίτι μου μην πέσει και με πλακώσει και να σας πω πως στη στήλη μου έγραψα πριν καν αναφέρει αγγλικό μέσο οτιδήποτε για τον Νταν Άσγουορθ και την επιθυμία του Σερ Τζιμ Ράτκλιφ να τον πάρει στο «Ολντ Τράφορντ» και δικαιωθήκαμε πλήρως.

Να πω επίσης γιατί πολύ πιθανό να μην τα είχατε παρακολουθήσει εσείς τότε. πως έγραψα τον Ιούνιο ότι η δίκη της Μάντσεστερ Σίτι για τις 115 κατηγορίες θα ξεκινούσε τον Σεπτέμβριο και θα τραβήξει μέχρι την άνοιξη, όταν ακόμα και οι Άγγλοι δημοσιογράφοι  τότε έγραφαν πως δεν υπάρχει στον ορίζοντα ημερομηνία. Σας είχα επίσης προειδοποιήσει πως η μόνη λύση για την Έβερτον ήταν το γκρουπ που έχει υπό την ιδιοκτησία του την Ρόμα, το «Friedkin group» και κανένα άλλο από αυτά που ακουγόντουσαν! Κάτι τελικά που επιβεβαιώθηκε την περασμένη εβδομάδα, μετά από τέσσερις μήνες από τότε που το είχα αναφέρει στο BN Sports.

Επίσης, είχα γράψει πως η Adidas ετοιμάζει ρελάνς στη Nike για την απώλεια της εθνικής Γερμανίας, παίρνοντας έπειτα από χρόνια τη Λίβερπουλ, και επίσης πέσαμε μέσα.

Σας διευκρινίζω πως δεν είμαι δημοσιογράφος, αλλά οι πληροφορίες που έχω έρχονται απευθείας, είτε από τα γραφεία των ατζέντηδων, είτε από τα δικηγορικά γραφεία που φτιάχνουν τις μεγαλύτερες συμφωνίες, γιατί συνεργάζομαι με πέντε από αυτά και γι’ αυτό δεν μπορώ να βάλω και το όνομά μου. Θέλω να ξέρετε πως όταν γράφω κάτι σε επίπεδο business ή σε διοικητικό και παραγοντικό  επίπεδο, σπανίως πέφτω έξω.

Το όνομα «Maverick», που σημαίνει αντικομφορμιστής, για να σας εξηγήσω, το διάλεξα γιατί είναι ουσιαστικά κάποιος που κάνει τα πράγματα με τον δικό του τρόπο! Βλέποντας ως νέος την ταινία Dead Poets Society (ή ο κύκλος των χαμένων ποιητών, όπως είναι στα ελληνικά η μετάφραση), εντυπωσιάστηκα από τον δάσκαλο που έπαιζε ο Ρόμπιν Γουίλιαμς.

Άδραξε τη μέρα δίδασκε στους μαθητές και ένιωθα έτσι, ταξιδεύοντας από τα 20 μου χρόνια και δουλεύοντας στο εξωτερικό! Ξεκινάμε, λοιπόν, σε αυτή την στήλη έπειτα από το διάστημα που συνεργάστηκα με τον  Χρήστο Σωτηρακόπουλο, ο οποίος αφού πρώτα είδε πως σε ελάχιστα ταιριάζαμε και στα πιο πολλά διαφωνούσαμε, με ξάφνιασε λέγοντας πως αυτό θα ήταν ενδιαφέρον να το συνεχίσουμε και σε  αυτό το σάιτ, το England365.gr…

Δεν θέλω επαναλαμβάνω να βάλω το όνομά μου, γιατί δεσμεύομαι, επειδή περνούν από τα χέρια μου πράγματα, σε οικονομικό επίπεδο, νομικά γραφεία, με πελάτες  μεγάλες ομάδες, εταιρείες, και μεμονωμένα άτομα που θα μου ήταν άβολο.

Τον ρώτησα, τότε πριν αρχίσουμε συνεργασία στο BN Sports , αν θα μπορώ να λέω αυτό που θέλω χωρίς λογοκρισία.

Μου το εγγυήθηκε και έτσι έγινε! Όποτε να είμαστε πάλι εδώ για όποιους με ξέρατε και καλώς σας βρίσκω. Στο αγγλικό πρωτάθλημα με ποια ομάδα υποστηρίζω, ακούω κάποιοι με ρωτάτε. Λοιπόν, η ομάδα μου είναι η Άστον Βίλα και σαφέστατα έχω επηρεαστεί από τα χρώματα του Πανιωνίου. Μα, με ρώτησε ένας φίλος που του το είχα πει, πώς δεν είμαι Κρίσταλ Πάλας, που θεωρούν οι περισσότεροι ως αδελφοποιημένη ομάδα με τον Πανιώνιο.

«Δεν ξέρω», είναι η απάντηση αλλά στη δεκαετία του ‘80, εκείνη η ομάδα που είχε η Άστον Βίλα τα πρώτα χρόνια της, με την κατάκτηση του πρωταθλήματος και έπειτα του κυπέλλου πρωταθλητριών Ευρώπης εμένα μπήκε στην καρδιά μου, και όπως ξέρετε και οι ίδιοι, αυτό που παρακολουθούμε ως παιδιά, είναι αυτό που μας μένει και για την υπόλοιπη ζωή μας. Καλή αρχή να έχουμε!