Με άγχος ή… χωρίς, η Λίβερπουλ πέρασε από το «Μολινό» και είναι στην κορυφή της Premier League! (vids)

Ήταν από τα ματς που πρέπει να κερδίσεις, ακόμη και αν δεν παίζεις καλά. Αυτό ακριβώς έκανε η Λίβερπουλ. Δεν εντυπωσίασε, ήταν κυνική, αγχώθηκε, αλλά κατάφερε να επικρατήσει της Γουλβς στο «Μολινό» με 2-1! «Ωραίος» και… μοιραίος ο Κονατέ, καταλυτικός ο Ζότα, εύστοχος από το σημείο του πέναλτι ο Μοχάμεντ Σαλάχ. Και κάπως έτσι, οι «κόκινοι» ανεβαίνουν στην κορυφή της Premier League!



Με άγχος ή… χωρίς, η Λίβερπουλ πέρασε από το «Μολινό» και είναι στην κορυφή της Premier League! (vids)

Υπάρχουν παιχνίδια στα οποία δεν χρειάζεται να παίξεις καλά για να κερδίσεις. Πρέπει απλώς να τα κερδίσεις.

Έχουν μεγάλη σημασία, οφείλεις να είσαι συνεπής, οφείλεις να εκμεταλλευτείς τη συνθήκη που παρουσιάζεται μπροστά σου. Αυτό έπρεπε να δει και να καταφέρει η Λίβερπουλ απέναντι στη Γουλβς στο «Μολινό» και η επιθυμία του Άρνε Σλοτ έγινε πράξη!

Δύσκολα, με αρκετό άγχος, κυνικά. Αλλά το 2-1 είναι γεγονός και οι «κόκκινοι» βρίσκονται στην πρώτη θέση της Premier League.

Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Παρακολουθήσαμε ένα πολύ κακό, από πλευράς θεάματος, πρώτο ημίχρονο, με τη Λίβερπουλ να «ζορίζεται» να δημιουργήσει φάσεις. Όσο όμως δεν δεχόταν γκολ, τόσο αύξανε τις πιθανότητές της. Και ανταμείφθηκε για τη λογική της, με τον Κονατέ να χρίζεται σκόρερ από κοντά!

Με την έναρξη της επανάληψης, το έδειχνε να έχει «σβήσει», η Γουλβς βρισκόταν πίσω στο σκορ και δυσκολευόταν να αντιδράσει απέναντι στη Λίβερπουλ, όμως, ο Κονατέ από σκόρερ έγινε… μοιραίος!

Έκανε μεγάλο λάθος, κάλυψε λανθασμένα την μπάλα και ο Άιτ Νουρί έκανε το 1-1, «εξοργίζοντας» τον Άλισον που δεν σταματούσε να φωνάζει στον συμπαίκτη του.

Προτού προλάβει όμως η Λίβερπουλ να αγχωθεί, δόθηκε η λύση. Κέρδισε πέναλτι από τον Σεμέντο ο Ζότα, ο Μοχάμεντ Σαλάχ το εκτέλεσε και επί της ουσίας, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Δεν απειλήθηκαν έκτοτε οι φιλοξενούμενοι, ανέβηκαν στους 15 βαθμούς και πανηγυρίζουν την 5η τους νίκη σε έξι παιχνίδια της Premier League, την τρέχουσα σεζόν!

Δημήτρης Μανάκος