Η Πρέμιερ έκοψε τη χαρά του Σάκα για τις ασίστ με την ανακοίνωση για το αυτογκόλ του Εντιντί

Αν και τυπικά είναι σωστό και θα εξηγήσουμε γιατί, ο Μπουκάγιο Σάκα στερήθηκε μια ασίστ που θα του πίστωνε μια μοναδική επίδοση στα χρονικά της Πρέμιερ Λιγκ, μετά το 4-2 της Άρσεναλ επί της Λέστερ. 



Η Πρέμιερ έκοψε τη χαρά του Σάκα για τις ασίστ με την ανακοίνωση για το αυτογκόλ του Εντιντί

Ο Άγγλος εξτρέμ ήταν εκείνος που στο 94' εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά όπως έβγαινε στην επίθεση η ομάδα του απέναντι στις «αλεπούδες», με τον Τροσάρ να συνεισφέρει στο λυτρωτικό γκολ, προτού έρθει και το τέταρτο τέρμα για τους «κανονιέρηδες» από τον Κάι Χάβερτς στο 99ο λεπτό. 

Ο Τροσάρ έκανε την επαφή με την μπάλα για να την οδηγήσει προς κάποιο από τα σώματα που βρίσκονταν μπροστά από την εστία και το κατάφερε, με την μπάλα όμως να κοντράρει στον Εντιντί και να καταλήγει στα δίχτυα της ομάδας του Κούπερ. 

Αν και αρχικά πιστώθηκε ασίστ, για να κάνει τον Μπουκάγιο Σάκα τον πρώτο στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ με «σερβιρίσματα» και στα πρώτα 6 ματς μιας αγωνιστικής περιόδου, η επίσημη Πρέμιερ έκοψε τη χαρά του αστεριού των «κανονιέρηδων». 

Με το σκεπτικό πως η μπάλα δεν πήγαινε προς την εστία, αλλά παράλληλα και πως η κόντρα στον Εντιντί ήταν καθοριστικής σημασίας για την επίτευξη του τέρματος, χρεώθηκε αυτογκόλ κι έτσι δεν μετρά ως ασίστ από τον Σάκα η στιγμή αυτή...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης