Τι δώρα ήταν αυτά: Η Τσέλσι θα πρέπει να ευγνωμονεί αιώνια τις δυο πλευρές του Μάντσεστερ για Πάλμερ και Σάντσο

Ο ένας, είναι το μεγαλύτερο λάθος του Πεπ Γκουαρδιόλα. Ο άλλος, αποδεικνύει πως όταν ένας άνθρωπος βρει υποστηρικτικό περιβάλλον, τότε μπορεί να πετύχει πολλά. Οι Πάλμερ και Σάντσο έχουν κάνει την Τσέλσι να τρέφει, πια, ευγνωμοσύνη προς τις δύο πλευρές του Μάντσεστερ για τα «δώρα» που πήρε από τους συλλόγους της πόλης. 



Τι δώρα ήταν αυτά: Η Τσέλσι θα πρέπει να ευγνωμονεί αιώνια τις δυο πλευρές του Μάντσεστερ για Πάλμερ και Σάντσο

Ο Σάντσο χαμογελά, διασκεδάζει, ξέρει ότι υπολογίζεται από τον Μαρέσκα, ξέρει ότι και στο Λονδίνο έχει αρκετές προσδοκίες να επιβεβαιώσει, αλλά είναι η στιγμή που απλά... του κόλλησε. Τελικά δεν είναι όλα για όλους και δεν γίνεται να ταιριάξεις ούτε προσωπικά, ούτε επαγγελματικά με όλους. Και η περίπτωση του Σάντσο είναι ξεκάθαρη. Με τον Τεν Χαγκ δεν μπορούσαν να... κάνουν χωριό. Επέστρεψε στην Αγγλία από την Ντόρτμουντ για να βοηθήσει στη Γιουνάιτεντ και όλα πήγαν θεόστραβα.

Έφυγε πάλι για τη Βεστφαλία, πήρε τα πάνω του, επέστρεψε στο «Ολντ Τράφορντ», προσπάθησε να τραβήξει κόκκινη γραμμή και να κοιτάξει μπροστά, αλλά ήταν μάταιο. Και τώρα, ήρθε η Τσέλσι να τον βοηθήσει να ξαναβρεί τη χαρά του παιχνιδιού. Κι αυτό αποτυπώνεται στη συμπεριφορά του Άγγλου εξτρέμ στο γήπεδο, στις ντρίμπλες που κάνει με αυτοπεποίθηση, στους πανηγυρισμούς του, στο χαμόγελο, στην παρέα με τους υπόλοιπους. Βρήκε μια «στέγη» στην οποία μπορεί να βοηθήσει τον εαυτό του, συνεπώς θα το κάνει για να έχει το μεγαλύτερο δυνατό συμφέρον ο σύλλογος, τη φανέλα του οποίου φορά. 

Τώρα για τον Κόουλ Πάλμερ πόσα πράγματα, πια, να ειπωθούν; Αυτό το παιδί είναι το μεγαλύτερο λάθος του Πεπ Γκουαρδιόλα, με τον Καταλανό βέβαια να χαίρεται για τη φοβερή εξέλιξη του πρώην ποδοσφαιριστή του. Ο Πάλμερ είχε θράσος όταν ζήτησε να φύγει από τη Σίτι το 2023 για να βρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Απαρνήθηκε την προστασία κάτω από τις «φτερούδες» του Πεπ και την υπομονή για να εξελιχθεί, όπως το έκανε ο Φόντεν. Και αμέσως δικαιώθηκε για την επιλογή του. Ήταν... σαν τη μύγα μες στο γάλα στην περσινή προβληματική Τσέλσι, είναι ο σούπερ σταρ της ομάδας και φέτος στο εξαιρετικό ξεκίνημα με τον Μαρέσκα. 

Ατομικές διακρίσεις, βραβεία, αναγνώριση από συμπαίκτες και αντιπάλους και τώρα πια, έχει και τη δική του ιστορία σε ολόκληρη την Πρέμιερ Λιγκ με το καρέ τερμάτων στο πρώτο ημίχρονο του ματς με την Μπράιτον. Πώς, λοιπόν, να μην ευγνωμονεί η Τσέλσι τα κλαμπ του Μάντσεστερ για τα δώρα που της έκαναν; Και προφανώς και ο Σάντσο ήταν προϊόν των ακαδημιών των «πολιτών», ωστόσο, τώρα, η Γιουνάιτεντ είναι εκείνη που τον έχασε και θα τον βλέπει ν' αποδίδει 20 φορές καλύτερα... 

Κώστας Ζάλιαρης