Θρίαμβος της Μπόρνμουθ στο ντέρμπι της νότιας ακτής!

Με τον Εβανίλσον επιτέλους ν' ανοίγει λογαριασμό με τη φανέλα της Μπόρνμουθ, η ομάδα του Ιραόλα από το πρώτο ημίχρονο έδειξε στη Σαουθάμπτον ποιος είναι το αφεντικό της νότιας ακτής και επικράτησε με σκορ 3-1. Στη 19η θέση με μόλις 3 γκολ ενεργητικό η ομάδα του Ράσελ Μάρτιν, λίγο έξω από την πρώτη 10άδα της βαθμολογίας οι «cherries».  



Θρίαμβος της Μπόρνμουθ στο ντέρμπι της νότιας ακτής!

Η Μπόρνμουθ έκανε ό,τι ήθελε στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης στο Vitality Staidum, με τον κόσμο των γηπεδούχων σίγουρα να μην περιμένει τέτοια εξέλιξη σε αυτό το ντέρμπι και τόσες ... αφορμές για να σηκωθεί από τη θέση του να πανηγυρίσει.

Στο 17ο λεπτό ο Εβανίλσον με το πρώτο του γκολ με τη φανέλα των «cherries» έπειτα από έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Ταβερνιέρ με λόμπα στην πλάτη της άμυνας, έκανε το 1-0.

Η ορμή της ομάδας του Ιραόλα οδήγησε σε ακόμα δυο τέρματα πριν την ανάπαυλα, σε έναν απόλυτα κυριαρχικό ρόλο για τους ποδοσφαιριστές του Ισπανού στο γήπεδο.

Ο Ουαταρά στο 32ο λεπτό ακούμπησε τελευταίος την μπάλα από το πλασέ του Κουκ για το 2-0, ενώ, στο 39' ο Σεμένιο το πήρε πάνω του και με ατομική ενέργεια και χαμηλό τελείωμα έγραψε το 3-0.

Η Σαουθάμπτον έδειξε στο πρώτο 10λεπτο του δεύτερου μέρους να ξυπνά. Να βγάζει ενέργεια. Να έχει αυτό που σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να δείξει στο πρώτο ημίχρονο. Και με κεφαλιά του Χέργουντ – Μπέλις σε φάση διαρκείας στα καρέ του Κέπα οι «άγιοι» μείωσαν σε 3-1.

Ο πορτιέρε της Μπόρνμουθ είχε περισσότερη δουλειά στο δεύτερο 45λεπτο, αν και οι συμπαίκτες του φρόντιζαν ώστε η Σαουθάμπτον να μην φτάσει σε πολλές μεγάλες φάσεις. Ο ρυθμός ήταν πιο υψηλός, αλλά παρά και τις κινήσεις του Μάρτιν με Μπρέρετον Ντίας και Λαλάνα, η Σαουθάμπτον δεν είχε καμία άλλη απάντηση και η Μπόρνμουθ επέστρεψε στις νίκες ακριβώς έναν μήνα μετά την επική ανατροπή με το 3-2 επί της Έβερτον.

Κώστας Ζάλιαρης