Το ποδόσφαιρο υποκλίνεται στον Αντρές Ινιέστα που αποσύρεται, αλλά στην Τσέλσι δεν θα ξεχάσουν ποτέ τον ημιτελικό του Όβρεμπο (vid)

Το ποδόσφαιρο ετοιμάζεται ν' αποχαιρετήσει ακόμα έναν σπουδαίο, με τον Αντρές Ινιέστα να έχει λάβει την απόφαση να βάλει τέλος στην καριέρα του. Κι αν σε παγκόσμια κλίμακα άπαντες υποκλίνονται σ' εκείνον, στην Τσέλσι, όσο κι αν γνωρίζουν πως πρόκειται για έναν legend του αθλήματος, δεν μπορούν να ξεχάσουν τον ημιτελικό του 2009 με τον Όβρεμπο...



Το ποδόσφαιρο υποκλίνεται στον Αντρές Ινιέστα που αποσύρεται, αλλά στην Τσέλσι δεν θα ξεχάσουν ποτέ τον ημιτελικό του Όβρεμπο (vid)

Ο Ινιέστα αποχωρεί με ένα Μουντιάλ, δυο Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, 4 Τσάμπιονς Λιγκ, 9 Πρωταθλήματα Ισπανίας, όντας 5 φορές κορυφαίος μέσος της LaLiga, με 6 παρουσίες στην καλύτερη ομάδα της UEFA και με 9 συμμετοχές στην καλύτερη 11άδα της FIFPro. 

Ασφαλώς και γράφονται βιβλία ολόκληρα για τα κατορθώματά του, το μυαλό του, την τεχνική του κατάρτιση, τη συνεργασία με τον Τσάβι και τον Μπουσκέτς στην Μπαρτσελόνα και όσα μπορεί να σημαίνει ο Τσάβι για τους «μπλαουγκράνα» και την ιστορία τους. 

Πίσω στο 2009, εκείνο το μαγικό γκολ του 40χρονου, πλέον, μέσου, στο «Στάμφορντ Μπριτζ», έστειλε το καμάρι της Βαρκελώνης στον τελικό της Ρώμης και έδειξε το δρόμο για το πρώτο τρεμπλ, στην έναρξη μιας χρυσής εποχής για την Μπαρτσελόνα με 29 τρόπαια σε 11 σεζόν. 

Μέχρι να φτάσουμε, όμως, στις καθυστερήσεις εκείνης της ρεβάνς των ημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ μερικές μέρες μετά το 0-0 του «Καμπ Νόου», είχε προηγηθεί ένα γκολ του Εσιέν με... «ρουκέτα» και ένα σόου από τον Όβρεμπο που δεν έβλεπε τίποτα και έκανε έξαλλους τους «μπλε». 

Ο Αντρές Ινιέστα θ' ανακοινώσει επίσημα την απόσυρσή του στις 8 του μηνός, το ποδόσφαιρο θα τον χειροκροτήσει απ' άκρη σ' άκρη και θα του καταστήσει σαφές πως τον ευγνωμονεί για όσα του πρόσφερε, αλλά στο «μπλε» κομμάτι του Λονδίνου, το όνομα του βετεράνου ποδοσφαιριστή πάντοτε θα φέρνει στο νου εκείνη τη νύχτα της πίκρας και της αδικίας... 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης