Η Άρσεναλ έμαθε μέσω… Νορβηγίας πως ο Έντεγκααρντ «αργεί ακόμη» - Πόσο καιρό θα μείνει εκτός ο αρχηγός;

Ο τραυματισμός του Μάρτιν Έντεγκααρντ στον αστράγαλο τον Σεπτέμβριο σε παιχνίδι για το Nations League κόντρα στην Αυστρία (9/9/24), θα τον αφήσει για περισσότερο από έναν μήνα εκτός δράσης, χάνοντας πιθανότατα και τον Οκτώβριο, γεγονός που προβληματίζει την Άρσεναλ και τους φίλους της ομάδας.



Η Άρσεναλ έμαθε μέσω… Νορβηγίας πως ο Έντεγκααρντ «αργεί ακόμη» - Πόσο καιρό θα μείνει εκτός ο αρχηγός;

Ο Έντεγκααρντ έχει απουσιάσει από τις υποχρεώσεις της ομάδας του εδώ και περίπου έναν μήνα, χάνοντας σημαντικές αναμετρήσεις όπως αυτή με την Τότεναμ, τη Λέστερ, τη Μάντσεστερ Σίτι και την Αταλάντα, στις οποίες η Άρσεναλ κατάφερε να παρουσιάσει ένα καλό και ανταγωνιστικό πρόσωπο, έχοντας δύο νίκες και δύο ισοπαλίες.

Ο προπονητής των «κανονιέρηδων», Μικέλ Αρτέτα, ήταν καθησυχαστικός, δηλώνοντας πως ο τραυματισμός του διεθνούς επιτελικού μέσου δεν είναι τόσο σοβαρός. Μάλιστα, είχε αναφέρει πως θα ενταχθεί στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας τον Οκτώβρη ενισχύοντας σημαντικά την προσπάθεια της.

Όμως τα νέα για εκείνον δεν ήταν τόσο ευχάριστα καθώς, οι ελπίδες για την επάνοδο του στην αγωνιστική δράση φαίνεται πως δεν είναι πάρα πολλές.

Αυτό προκύπτει άλλωστε από τον προπονητή της Εθνικής Νορβηγίας, Στάλε Σολμπάκεν, ο οποίος δεν τον έχει συμπεριλάβει στις κλήσεις του για τις επερχόμενες αναμετρήσεις με Σλοβενία (10/10) και Αυστρία (13/10) για το Nations League.

Αυτό σημαίνει πως ο χρόνος απουσίας του ενδέχεται να είναι μεγαλύτερος απ’ ό,τι προβλεπόταν, γεγονός το οποίο δημιουργεί έντονη ανησυχία στις τάξεις των «κανονιέρηδων».

Κωνσταντίνος Μακρής