«Μήπως για αυτό δεν τον απολύει η Γιουνάιτεντ;;;» Η αποζημίωση του Τεν Χαγκ αυξήθηκε κατά… 2 εκατομμύρια!

Πρέπει να απολυθεί ο Έρικ Τεν Χαγκ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ; Αρκετοί υποστηρίζουν πως «ναι». Έχουμε όμως υπολογίσει πόσα χρήματα θα πρέπει να βγάλει από τα ταμεία του ο σύλλογος, ώστε να αποχωρήσει ο Ολλανδός από το «Ολντ Τράφορντ»; Είναι… πολλά! Και συγκεκριμένα, είναι δύο εκατομμύρια περισσότερα συγκριτικά με τον Μάιο!



«Μήπως για αυτό δεν τον απολύει η Γιουνάιτεντ;;;» Η αποζημίωση του Τεν Χαγκ αυξήθηκε κατά… 2 εκατομμύρια!

Πρόσωπο των ημερών στην Αγγλία αποτελεί ο Έρικ Τεν Χαγκ, καθώς τα αρνητικά αποτελέσματα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνεχίζονται, γεγονός το οποίο, τον οδηγεί ολοένα και περισσότερο στην έξοδο.

Στην πραγματικότητα, μία ενδεχόμενη απόλυση του Ολλανδού, θα προκαλέσει τεράστια οικονομική ζημιά στις τάξεις των «κόκκινων διαβόλων» καθώς οι ιδιοκτήτες της ομάδας θα κληθούν να πληρώσουν μια υπέρογκη αποζημίωση της τάξεως των 17 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι Γκλέιζερς, τα τελευταία χρόνια έχουν οδηγηθεί σε λανθασμένες επιλογές προπονητών, γεγονός το οποίο τους έχει αναγκάσει να δαπανήσουν 38 εκατομμύρια ευρώ, για κάλυψη αποζημιώσεων από το 2013 και την αποχώρηση του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον μέχρι και σήμερα. Με πιο πρόσφατη, αυτή του Ζοζέ Μουρίνιο τον Δεκέμβρη του 2018, η οποία έφτασε τα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Το αγκάθι στην περίπτωση του Ολλανδού τεχνικού είναι η πρόσφατη ανανέωση συμβολαίου μέχρι το 2026, μετά τον περασμένο Μάιο και την κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι με σκορ 2-1. Ο τίτλος αυτός αύξησε τις αποδοχές του και παράλληλα την αποζημίωση την οποία θα πάρει, σε ενδεχόμενη απόλυση του από τον αγγλικό σύλλογο.

Όλα δείχνουν επομένως πως η διστακτικότητα στη λήψη αποφάσεων, οι οποίες αφορούν το μέλλον του, υποκινείται από την τεράστια αποζημίωση την οποία οφείλει να καταβάλει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αφαιρώντας από τα ταμεία της 17 εκατομμύρια ευρώ, συγκριτικά με τα 15 εκατομμύρια που θα έπρεπε να του δώσει, πριν από μερικούς μήνες!

Κωνσταντίνος Μακρής