Ένα γκολ, επίδειξη δύναμης και φυσιολογική πρόκριση για Νιούκαστλ

Η Γουίμπλεντον το έζησε, αλλά δεν υπήρχε περίπτωση να μπορέσει να κοντράρει τη Νιούκαστλ. Η ομάδα του Χάου με ένα πέναλτι του Σερ στο πρώτο μέρος, αλλά και με αρκετές τελικές στην αντίπαλη εστία, εκμηδενίζοντας τις προσπάθειες των φιλοξενούμενων στο St. James’ Park, επικράτησε 1-0 και πέρασε στους «16» του Λιγκ Καπ. Εκεί οι «καρακάξες» θα κοντραριστούν με την Τσέλσι.  



Ένα γκολ, επίδειξη δύναμης και φυσιολογική πρόκριση για Νιούκαστλ

Η Νιούκαστλ φιλοξένησε τη Γουίμπλεντον έπειτα από την πρωτοβουλία ν’ αλλάξει η έδρα της μεταξύ τους αναμέτρησης για τον 3ο γύρο του Λιγκ Καπ Αγγλίας, αφού το γήπεδο των αντιπάλων είχε καταστραφεί από την καταρρακτώδη βροχή προ μιας εβδομάδας.

Οι «καρακάξες» δεν δέχθηκαν ούτε μια φάση από τους αντιπάλους τους, η διαφορά δυναμικότητας ήταν τεράστια, αλλά η ομάδα του Χάου τελικά απέκτησε το προβάδισμα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σερ.

Αυτό το γκολ έκανε τη διαφορά, αφού η Γουίμπλεντον αδυνατούσε να καταφέρει οτιδήποτε απέναντι στην ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ και αρκέστηκε στην εμπειρία της παρουσίας στο St. James’ Park και την κόντρα με μια από τις πιο πλούσιες ομάδες του κορυφαίου πρωταθλήματος.

Κώστας Ζάλιαρης