Βόλτα στην Μπρατισλάβα και... σεφτές για τη Μάντσεστερ Σίτι στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ

Η Σίτι έκανε ταξίδι... αναψυχής στην Μπρατισλάβα για τη δεύτερη αγωνιστική της League Phase του Τσάμπιονς Λιγκ. Σκοράροντας από δυο φορές σε κάθε ημίχρονο έφτασε στο τελικό 4-0 επί της Σλόβαν, για την πρώτη νίκη στη φετινή διοργάνωση, μετά και το 0-0 της πρεμιέρας κόντρα στην Ίντερ. Νέο επίτευγμα από τον Χάαλαντ που χρειάστηκε ελάχιστες επαφές για να βρει δίχτυα. 



Βόλτα στην Μπρατισλάβα και... σεφτές για τη Μάντσεστερ Σίτι στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ

Δυο γκολ, τρία δοκάρια, 78% μέσο όρο κατοχή μπάλας και όλα αυτά με τον Χάαλαντ να έχει μονάχα έξι επαφές με την μπάλα. Αυτά στο πρώτο ημίχρονο για τη Σίτι που σε αντίθεση με την εξόρμηση στο Νιούκαστλ το περασμένο Σάββατο, μπορούσε να ζήσει στη Μπρατισλάβα δίχως τους Ρόδρι, Ντε Μπρόινε και με τον Χάαλαντ να μην τροφοδοτείται και να μη βρίσκεται σε καλό βράδυ.

Ο Ιλκάι Γκουντογκάν στο 8ο λεπτό άνοιξε το σκορ με το πρώτο του τέρμα από τη στιγμή της επιστροφής του στη Σίτι εκμεταλλευόμενος απόκρουση του αντίπαλου πορτιέρε σε τελική που έγινε προς την εστία του. Και στο 15ο λεπτό από τον Ντοκού που ζάλισε την άμυνα των Σλοβάκων, ο Φόντεν πήρε το γύρισμα του Βέλγου για το 2-0.

Είτε φαίνεται, είτε όχι, ο Χάαλαντ παραμονεύει σε καίριες θέσεις στην περιοχή και σε μια τέτοια τον βρήκε ο Ρίκο Λιούις στο 58ο λεπτό για να γράψει ο Νορβηγός το 3-0 περνώντας και τον Τάκατς. Η Σίτι είχε άνετη βραδιά στη Σλοβακία, με τον Viking να φτάνει στα 42 τέρματα σε 41 παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι Πρωταθλητές Αγγλίας είχαν φτάσει να μετρούν ολοκληρωμένες 484 μεταβιβάσεις έναντι των 140 των παικτών της Σλόβαν και ο Τζέιμς ΜακΆτι στο 76ο λεπτό από ασίστ του Φόντεν με λόμπα σκόραρε για πρώτη φορά με τη γαλάζια φανέλα για το 4-0 των «πολιτών» και την πρώτη νίκη της ομάδας του Πεπ στη League Phase του Τσάμπιονς Λιγκ.

Κώστας Ζάλιαρης