Σταμάτησε και την Παρί και καμαρώνει για τη γρανιτένια άμυνα η Άρσεναλ

Η Άρσεναλ πανηγύρισε για το 2-0 επί της Παρί Σεν Ζερμέν στο «Έμιρεϊτς», όμως, θα χάρηκε λίγο περισσότερο το clean sheet που κατέγραψε κόντρα στους Χακίμι, Μπαρκολά και τους υπόλοιπους της γαλλικής παρέας.  



Σταμάτησε και την Παρί και καμαρώνει για τη γρανιτένια άμυνα η Άρσεναλ

Οι «κανονιέρηδες» μετά το… ηρωικό 0-0 με την Αταλάντα στο Μπέργκαμο, πήραν την πρώτη νίκη τους στη League Phase του Champions League με το 2-0 επί της Παρί στο Λονδίνο. Και το έκαναν με απόλυτα πειστικό τρόπο. Κυνικά όταν χρειάστηκε και πειθαρχημένα όταν οι καταστάσεις το κατέστησαν απαραίτητο αυτό.

Οι «κανονιέρηδες» με τους Σαλιμπά και Γκάμπριελ στα μετόπισθεν και με τον Ρικάρντο Καλαφιόρι ν’ αγωνίζεται ως δεξιός μπακ, αλλά φυσικά και με τον Ράγια όποτε χρειάστηκε να είναι παρών και ν’ απομακρύνει τους κινδύνους, διατήρησαν το clean sheet.

Αυτό, ήταν το 17ο σε 32 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις μέσα στο 2024, μια επίδοση που είναι η καλύτερη συγκριτικά με οποιαδήποτε άλλη ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ, ενώ και στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μονάχα η Ρεάλ έχει περισσότερα (18) στο τρέχον ημερολογιακό έτος.

Κώστας Ζάλιαρης