Η Άρσεναλ δεν άφησε την Παρί να της κάνει… φάση, αλλά οι Γάλλοι την «τιμώρησαν» με τις βαθμολογίες τους!

Να έχεις υποχρεώσει την Παρί Σεν Ζερμέν στην πρώτη της ήττα, να είσαι ξεκάθαρα ανώτερη, να την κερδίζεις… άνετα και να «πιάνεις» οριακά τη βάση. «Ιδιαίτερες» οι βαθμολογίες των Γάλλων στην Άρσεναλ, μετά την επικράτηση στο Champions League!



Η Άρσεναλ δεν άφησε την Παρί να της κάνει… φάση, αλλά οι Γάλλοι την «τιμώρησαν» με τις βαθμολογίες τους!

Η Άρσεναλ επικράτησε 2-0 στην αναμέτρηση για τη League Phase του Champions League απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν, συνεχίζοντας τις πολύ καλές της εμφανίσεις για φέτος. Παράλληλα, δεν επέτρεψε στην αντίπαλό της να σκοράρει, κρατώντας τη στα 0,34 xgoals, ιστορικό χαμηλό σε 69 αγώνες της διοργάνωσης σύμφωνα με την Opta. Τα παραπάνω όμως, δεν συγκίνησαν την L’Équipe, η οποία ήταν σκληρή στην κριτική της όσον αφορά στους παίκτες των «κανονιέριδων».

Η γαλλική εφημερίδα βαθμολόγησε τους δύο σκόρερ της αναμέτρησης, Σάκα και Χάβερτζ με βαθμό «7», ενώ τους κεντρικούς αμυντικούς Γκάμπριελ και Σαλιμπά με «6», όπως και τον Νταβίντ Ράγια.

Πρόκειται για κάτι που προξένησε πολλές απορίες, καθώς εκτός από δύο περιπτώσεις στις οποίες χρειάστηκε η επέμβαση του Ισπανού τερματοφύλακα, η άμυνα της ομάδας του Βόρειου Λονδίνου δεν απειλήθηκε περαιτέρω. Επιπλέον, δεδομένου ότι ήταν η πρώτη φετινή ήττα για την ομάδα του Παρισιού, η βαθμολογία έπρεπε να είναι αρκετά πιο υψηλή και όχι μόλις 5,8 στο σύνολό της.

Βέβαια, παρά την σκληρή αυτή κριτική, η L’Equipe φρόντισε να είναι εξίσου αμείλικτη και περισσότερο δίκαιη στις βαθμολογίες της Παρί Σεν Ζερμέν, με μέσο όρο 3,6!

Η ανωτερότητα της Άρσεναλ φάνηκε και στις δηλώσεις του προπονητή των Παριζιάνων, Λουίς Ενρίκε. Ο ίδιος επισήμανε πως η ομάδα του δεν έφτασε στα ίδια επίπεδα έντασης και πίεσης με αυτήν της Άρσεναλ, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει σχεδόν όλες τις μονομαχίες!

Κωνσταντίνος Μακρής