«Στο γήπεδό του!»: Η Λίβερπουλ έκανε το 2Χ2 στο Champions League, ο Σαλάχ «έγραψε» την απόλυτη ιστορία στο «Άνφιλντ»! (vids)

Είναι το γήπεδό του, είναι ο θεσμός του, είναι η ομάδα του! Η Λίβερπουλ πανηγύρισε για δεύτερη, συνεχόμενη φορά φέτος στο Champions League και επικράτησε με 2-0 της Μπολόνια στο «Άνφιλντ»! Μοναδική ιστορία για τον Μοχάμεντ Σαλάχ, κατέχει πλέον ένα μοναδικό ρεκόρ για τους «κόκκινους», στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση!



«Στο γήπεδό του!»: Η Λίβερπουλ έκανε το 2Χ2 στο Champions League, ο Σαλάχ «έγραψε» την απόλυτη ιστορία στο «Άνφιλντ»! (vids)

Ένα ματς στο Champions League δεν είναι ποτέ απλό. Και αυτό αποδείχθηκε και στη 2η αγωνιστική της League Phase της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, με τη Λίβερπουλ να κερδίζει δύσκολα την Μπολόνια με 2-0!

Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Φαινόταν… απλό βράδυ, σκόραρε από πολύ νωρίς ο Αλέξις ΜακΆλιστερ, κάνοντας το 1-0 στο 11ο λεπτό, με τον Μοχάμεντ Σαλάχ να «σερβίρει» ένα γκολ «πάρε – βάλε».

Όλα έδειχναν πως οι «κόκκινοι» θα κυριαρχήσουν κόντρα στους Ιταλούς, αλλά δεν βρήκαν γρήγορα ένα δεύτερο γκολ. Και το εν λόγω γεγονός, τους… δυσκόλεψε τη «ζωή», έχοντας απωλέσει και μία πολύ σημαντική ευκαιρία με τον Σόμποσλαϊ στο πρώτο μέρος, με την μπάλα να σταματά στο δοκάρι.

Η Μπολόνια ξεκίνησε να το πιστεύει όσο περνούσε η ώρα, βρήκε φάση με τον Εντόι στο 32ο λεπτό, «ισοφαρίζοντας» τα δοκάρια, ενώ στο 33’ απείλησε ξανά, αλλά ο Άλισον διατήρησε το «μηδέν» για τη Λίβερπουλ.

Με την έναρξη της επανάληψης, η Λίβερπουλ είχε αποφασίσει να προστατεύσει το προβάδισμά της και το έκανε με ώριμο τρόπο. Άντεξε ξανά στην πίεση, ο Άλισον κράτησε στο 56ο λεπτό στην προσπάθεια του Ορσολίνι και ένα τέταρτο πριν από το τέλος, ο Σαλάχ «έγραψε» ιστορία.

Σκόραρε με απίθανο πλασέ για το 2-0 και έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Λίβερπουλ που σκοράρει σε πέντε διαδοχικά ματς στο Champions League, στο «Άνφιλντ». Είναι εντυπωσιακός, το έκανε ξανά και η Λίβερπουλ πανηγύρισε για πρώτη φορά φέτος, στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση!

Δημήτρης Μανάκος