Οι ευθύνες που καταλόγισε ο Τεν Χαγκ στους επιθετικούς του και τα xGoals που ίσως τον δικαιώνουν…

Ο Έρικ Τεν Χαγκ ζητά από τους επιθετικούς του στη Γιουνάιτεντ να γίνουν πιο αποτελεσματικοί για να βοηθήσουν την προβληματική κατάσταση και τα γκολ της ομάδας στην Πρέμιερ Λιγκ σε σχέση με τους δείκτες της στατιστικής, δικαιώνουν τον Ολλανδό για την αδυναμία των παικτών του…  



Οι ευθύνες που καταλόγισε ο Τεν Χαγκ στους επιθετικούς του και τα xGoals που ίσως τον δικαιώνουν…

Ο κόουτς των «κόκκινων διαβόλων» ενόψει της αναμέτρησης με την Πόρτο στη δεύτερη αγωνιστική της League Phase του Γιουρόπα Λιγκ, εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις πολλές χαμένες ευκαιρίες των επιθετικών της ομάδας.

«Αν δεν φτιάχναμε φάσεις για γκολ θα ανησυχούσα περισσότερο, αλλά κάνουμε ευκαιρίες. Πρέπει να είμαστε πιο αποτελεσματικοί, αν και δεν είχαμε διαθέσιμο μέχρι πρότινος τον Χόιλουντ και δεν έχει πάρει φανέλα βασικού σε κανένα ματς. Πρέπει να βελτιωθούμε με τις επιλογές μας μέσα στο κουτί και να γίνουμε πιο κυνικοί» είπε ο Τεν Χαγκ.

Η αλήθεια είναι πως στους δείκτες των xGoals, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει 10,55 και είναι 5η πίσω από τις Τότεναμ, Λίβερπουλ, Σίτι και Τσέλσι. Προς το παρόν, όμως, μετρά μονάχα 5 τέρματα ενεργητικό στο πρωτάθλημα κι αυτό σημαίνει πως έχει σκοράρει μόλις στις μισές από τις πιο καλές στιγμές που της έχουν παρουσιαστεί για να «χτυπήσει» τους αντιπάλους…

Η στατιστική δικαιώνει την ανησυχία του Τεν Χαγκ και φυσικά αποτελεί έναν από τους λόγους που έχει βρεθεί κι εκείνος σε δεινή θέση, έχοντας δυο παιχνίδια και μερικές μέρες μπροστά του (μαζί και με την κόντρα με τη Βίλα την Κυριακή) για να... αποφύγει την απομάκρυνση. 

Κώστας Ζάλιαρης