Ναι μεν φαβορί η Τσέλσι, αλλά θα πρέπει επιτέλους να φτιάξει και άμυνα...

Προφανώς και είναι ίσως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το φετινό Conference League. Ωστόσο, η Τσέλσι δεν γίνεται να κάνει όλα τα παιχνίδια της... χαρά για τους οπαδούς. Όπως και το περασμένο Σάββατο απέναντι στην Μπράιτον, έτσι και τώρα, οι «μπλε» επιβλήθηκαν 4-2 της Γάνδης στο «Στάμφορντ Μπριτζ» στην έναρξη της τρίτης κατά σειρά διοργάνωσης της UEFA. Και μπορεί επιθετικά να έχει.. .χίλιους τρόπους να σκοράρει, αλλά θα πρέπει και η άμυνα κάποια στιγμή να σοβαρευτεί... 



Ναι μεν φαβορί η Τσέλσι, αλλά θα πρέπει επιτέλους να φτιάξει και άμυνα...

Από τη μια η Τσέλσι έδειχνε γιατί είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του Conference League φέτος, από την άλλη παρουσίασε στιγμές που ... ο διακόπτης κατέβαινε στην άμυνα και κάπως έτσι πήγε περίπατο ακόμα μια προσπάθεια για clean sheet από την ομάδα του Έντσο Μαρέσκα.

Στο 12ο λεπτό ο Μούντρικ από δεξιά γέμισε προς το δεύτερο δοκάρι όπου με κεφαλιά ο Ρενάτο Βέιγκα άνοιξε το σκορ, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με την μπλε φανέλα. Το δεύτερο τέρμα για τους Λονδρέζους ήρθε στα 40 δευτερόλεπτα από την έναρξη του δεύτερου μέρους, όταν ο Πέδρο Νέτο έτρεξε στη λόμπα που έγινε πάνω από την αντίπαλη άμυνα και ο Πορτογάλος τελείωσε ιδανικά τη φάση για το 2-0. Στο μεσοδιάστημα η Τσέλσι έκανε ό,τι ήθελε, είχε τελικές, έκανε επίδειξη δύναμης και απαγόρευε οποιαδήποτε στους αντιπάλους της οποιαδήποτε επαφή με την μπάλα εντός περιοχής.

Η Γάνδη στο 50ο λεπτό με κεφαλιά του Γουατάναμπε μείωσε στο σκορ – αφού πρώτα πέρασαν λίγα λεπτά μέχρι να εξετάσει τη φάση ο VAR και ήταν ένα απόλυτα χαρακτηριστικό παράδειγμα των στιγμών που οι «μπλε» έχαναν τη συγκέντρωσή τους. Ως αντίδραση, μέσα σε 7' η Τσέλσι τελείωσε το παιχνίδι. Η ατομική ενέργεια και η έμπνευση του Ενκουνκού στο 63' με το μακρινό σουτ, αλλά και η τύχη του Ντιούσμπερι-Χολ στο 70' όταν βρέθηκε εκεί που η μπάλα τον ευνόησε μετά από κόντρα στον Γάλλο σκόρερ, ανέβασαν το δείκτη του σκορ στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Το τελικό 4-2 διαμόρφωσε ο Γκάντελμαν για τους φιλοξενούμενους στο 90' από γύρισμα που έγινε στην περιοχή των «μπλε», όπου φυσικά ξανά τα μετόπισθεν των Λονδρέζων παρουσίασαν αδυναμία αντιμετώπισης της φάσης... 

Κώστας Ζάλιαρης