Η Γιουνάιτεντ ξεχνά την άμυνα όταν φεύγει απ' το Ολντ Τράφορντ και το παθητικό της έχει... εκτροχιαστεί

Άλλα τρία γκολ. Άλλη μια προσωρινή ανατροπή που θα ήταν μόνιμη αν δεν εμφανιζόταν ο πιο ανέλπιστος ήρωας, Χάρι Μαγκουάιρ, να σώσει το βαθμό. Με τον Έρικ Τεν Χαγκ στον πάγκο τα τρία γκολ παθητικό είναι πλέον μια από τις πιο κακές συνήθειες της Γιουνάιτεντ, η οποία, γι' ακόμα ένα ευρωπαϊκό ματς μακριά απ' το Ολντ Τράφορντ, τα κάνει μαντάρα  2022 24



Η Γιουνάιτεντ ξεχνά την άμυνα όταν φεύγει απ' το Ολντ Τράφορντ και το παθητικό της έχει... εκτροχιαστεί

Όλα κυλούσαν ιδανικά στην Πορτογαλία για τους «κόκκινους διαβόλους» μέχρι να στραβώσουν εντελώς. 

Στο πρώτο 20λεπτο οι Ράσφορντ και Χόιλουντ είχαν σκοράρει και η βραδιά έδειχνε ιδανική για τη Γιουνάιτεντ, αλλά επειδή... είναι αυτή που είναι, τα έκανε θάλασσα. 

Η Πόρτο αντέδρασε σε ένα από τα καλύτερα ματς της χρονιάς και μέσα σε 7 λεπτά ισοφάρισε με τους Πέπε και Σάμου (27', 34'), με τον τελευταίο στο 50ο λεπτό να κάνει και την ολοκληρωτική ανατροπή. 

Αυτή ήταν η 24η φορά για το κλαμπ του Μάντσεστερ που δέχθηκε 3+ τέρματα σε αναμέτρηση σε όλες τις διοργανώσεις, με την επίδοση αυτή να είναι η χειρότερη που έχει σημειωθεί ανάμεσα στις ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, από το 2022, όταν και βρέθηκε ο Τεν Χαγκ στο Νησί. 

Παράλληλα, το παιχνίδι με την Πόρτο αποτελεί ακόμα μια ευρωπαϊκή εξόρμηση κατά την οποία η Γιουνάιτεντ, από την περασμένη σεζόν, βλέπει τον αντίπαλο να σκοράρει 2 φορές μέσα σε ελάχιστα λεπτά και να της προκαλεί σοκ. 

Το είχε υποστεί και από την Μπάγερν Μονάχου με 2 τέρματα σε 4', το ίδιο είχε κάνει και η Κοπεγχάγη, δυο γκολ σε 9' είχε πετύχει η Γαλατασαράι και 2 γκολ σε 7 λεπτά κατάφερε να παραβιάσει την εστία του Ονάνα η Πόρτο, το βράδυ της Πέμπτης...

Κώστας Ζάλιαρης