Ο πάγκος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι… ηλεκτρική καρέκλα και η INEOS είναι «εγκλωβισμένη» με τον Τεν Χαγκ!

Μία δεύτερη αποβολή του Μπρούνο Φερνάντες σε συνεχόμενα ματς και ένα παιχνίδι στο Πολέτι που έγινε «ροντέο» έφερε πάλι ανακατωσούρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που έπειτα από μια εβδομάδα εσωστρέφειας, πάει σε μία πολύ δύσκολη έδρα την Κυριακή με το μέλλον του Τεν Χαγκ αβέβαιο. Και θα αντιμετωπίσει στο «Βίλα Παρκ» τον Ουνάι Έμερι, έναν προπονητή που τους έχει νικήσει τρεις φορές με διαφορετικές ομάδες τα τελευταία χρόνια! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Ο πάγκος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι… ηλεκτρική καρέκλα και η INEOS είναι «εγκλωβισμένη» με τον Τεν Χαγκ!

Ξεχωριστά, ο Έμερι έχει πολύ καλές αναμνήσεις από οποιαδήποτε κόντρα με τη Γιουνάιτεντ. Η Βιγιαρεάλ είχε σταματήσει τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ στα πέναλτι  στον τελικό του Europa League το 2021, ενώ τον Μάρτιο του 2019 η Άρσεναλ με αυτό στον πάγκο νίκησε 2-0.

Το πρώτο του παιχνίδι ως προπονητής της Βίλα, τον Νοέμβριο του 2022, ήταν μια  νίκη με 3-1, προάγγελος της εξαιρετικής δουλειάς του από τότε. Ο Ισπανός τεχνικός, αναλαμβάνοντας μία ομάδα που βρισκόταν προς τον βυθό της βαθμολογίας, μέσα σε 1,5 χρόνο την έχει φέρει να αγωνίζεται στο Champions League. Και αυτό κάνει τεράστιο το κοντράστ με την παρουσία του Τεν Χαγκ στον πάγκο της Γιουνάιτεντ.

Ενώ η Άστον Βίλα έχει αρχή και μέση και τέλος στο παιχνίδι της, από την ώρα που ανέλαβε ο Έμερι, ο Ολλανδός  τεχνικός δεν έχει καταφέρει κάτι παρόμοιο και ας  είναι στη θέση του από το καλοκαίρι του 2022.

Ωστόσο, κόντρα στη Γιουνάιτεντ, η Βίλα μετράει τέσσερις σερί ήττες από εκείνη τη στιγμή, του πρώτου αγώνα που κάθισε ο Έμερι στο πάγκο εναντίον των «όκκινων διαβόλων».

Η δραματική νίκη 3-2 της Γιουνάιτεντ μετά τα Χριστούγεννα πέρσι , ήταν η πρώτη υπό τη συνιδιοκτησία του σερ Τζιμ Ράτκλιφ, μια νέα αρχή που ήδη φαίνεται «θολή» όσο περνάει ο καιρός. Ήταν πολύ εντυπωσιακό τότε πως επέστρεψε από το 2-0 σε βάρος της, ενώ είχε έρθει και μια επιτυχία με 2-1 στο «Βίλα Παρκ» τον Φεβρουάριο μέσω του πιο υποτιμημένου σωτήρα της στα δύσκολα πέρσι, Σκοτ ΜακΤόμινεϊ, που για μένα κακώς παραχωρήθηκε!

Η αλήθεια είναι πως πολύ δύσκολα μπορεί κάποιος να δει τον Έρικ Τεν Χαγκ να ολοκληρώνει την σεζόν, όπως ο ίδιος ζήτησε στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα με την Πόρτο, για να κρίνει κάποιος το έργο του στο τέλος.

Η συζήτηση σε κάθε παιχνίδι που δε θα πηγαίνει καλά, θα είναι η ίδια. Μπορεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να κέρδισε την έφεση και είχε δίκιο άλλωστε για την αποβολή του Φερνάντες με την Τότεναμ, και ο Πορτογάλος να είναι διαθέσιμος την Κυριακή στο Μπέρμιγχαμ, η δεύτερη συνεχόμενη αποβολή όμως δείχνει πως δεν έχει καθαρό μυαλό και από έναν αρχηγό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ  περιμένεις περισσότερα πράγματα και κυρίως να μπορεί να είναι αυτός που καθοδηγεί τους συμπαίκτες του.

Ονόματα ακούγονται πάρα πολλά, αλλά ειλικρινά με το χέρι στην καρδιά, όποιος πιστεύει πως ο Σάουθγκεϊτ για παράδειγμα θα πάει καλύτερα από τον Ολλανδό, ή πως ο Φαν Νιστελρόι είναι η λύση, μάλλον δεν αντιλαμβάνεται το βάρος των περιστάσεων.

Ακόμα και η πρόταση που έκανε ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον  σύμφωνα με δημοσιεύματα, να προχωρήσει στη λύση της πρόσληψης του Αλέγκρι η Γιουνάιτεντ, στερείται προφανούς λογικής αυτήν την στιγμή, με τον Ίταλό να είναι σε πλήρη καθοδική πορεία  εδώ και μία εξαετία.

Αν κάποιος συζητούσε πως ο Αλέγκρι θα μπορούσε να αναλάβει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2016, θα μπορούσε κάποιος να πει πως θα ήταν πολύ καλή λύση. Όχι όμως πια το 2024! Έτσι κι αλλιώς φαίνεται πως η INEOS, αφού ανανέωσε το συμβόλαιο του Τεν Χαγκ, και έκανε και αρκετές μεταγραφές μοιάζει μη διατεθειμένη να προχωρήσει σε αλλαγή.

Ωστόσο, κάθε παιχνίδι που θα περνάει θα είναι μία ακροβασία σε τεντωμένο σκοινί, με τον πάγκονα έχει αποδειχτεί ηλεκτρική καρέκλα και τον Ολλανδό να μην έχει καταφέρει να πείσει πως υπάρχει ξεκάθαρο πλάνο σε αυτά που έχει στο μυαλό του σχετικά με την αγωνιστική φυσιογνωμία της ομάδας του.