Έμεινε μόνη στην κορυφή με γκολ στο 97’ η Σάντερλαντ, αδιανόητη η γκέλα του Μελιέ!

Αν και η… συγκατοίκηση ήταν έτοιμη προς επιβεβαίωση, η Σάντερλαντ κατάφερε να παραμείνει και το βράδυ της Παρασκευής μόνη πρώτη στην Τσάμπιονσιπ, ισοφαρίζοντας στο τελικό 2-2 με τη Λιντς, στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων! Τεράστιο λάθος από τον Μελιέ στο γκολ που έκρινε το παιχνίδι.



Έμεινε μόνη στην κορυφή με γκολ στο 97’ η Σάντερλαντ, αδιανόητη η γκέλα του Μελιέ!

Οι «μαυρόγατες» με 6 νίκες σε 8 παιχνίδια, είχαν βρεθεί στο ρετιρέ της βαθμολογίας.

Προς εκεί… γλυκοκοίταζαν τα «παγώνια», που βρέθηκαν στο Σάντερλαντ γνωρίζοντας πως αν επικρατούσαν με 2+ τέρματα θα έκαναν ανατροπή στην κορυφή.

Ωστόσο, το φινάλε ήταν σοκαριστικό για το σύνολο του Φάρκε και αρκετά γλυκό για τους προσωρινούς πρωτοπόρους, ακόμα κι αν ιδανικά θα ήθελαν να έχουν πάρει όλους τους βαθμούς.

Ο 17χρονος, Κρις Ριγκ στο 9ο λεπτό έβαλε μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους έχοντας βρεθεί στο σωστό σημείο τη σωστή στιγμή σε φάση διαρκείας για την ομάδα του Λε Μπρι.

Η Λιντς ισοφάρισε με τον Πιρό στο 22ο λεπτό από ασίστ του Νιόντο και ο τελευταίος έφτιαξε και το δεύτερο τέρμα της ομάδας του, όταν στο 56’ άφησε στον Φίρπο κι εκείνος με το αριστερό ολοκλήρωσε την ανατροπή. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του άλλοτε ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα, από τον Φεβρουάριο του 2023!

Στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μελιέ έκανε απίθανη γκέλα, έχασε τον έλεγχο της μπάλας και αυτή κατέληξε στα δίχτυα του για το τελικό 2-2. Έτσι, η Σάντερλαντ διατήρησε τη… μοναχικότητά της στο ρετιρέ της Τσάμπιονσιπ, έστω και για μια νύχτα, ακόμα.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης