Η Φόρεστ «κλείδωσε» την Τσέλσι, με τους τερματοφύλακες να γίνονται ήρωες στο φινάλε

Η Φόρεστ πήρε βαθμό και αναγνώριση της προσπάθειας στο «Στάμφορντ Μπριτζ» με το τελικό 1-1 απέναντι στην Τσέλσι, οι γκολκίπερ όμως στο φινάλε έκαναν τα πάντα για να μη... χυθεί η καρδάρα με το γάλα, έτσι όπως είχαν έρθει τα πράγματα. Με δέκα παίκτες από το 78’ οι φιλοξενούμενοι, φοβερές χαμένες ευκαιρίες από Ενκουνκού και Ζότα Σίλβα.  



Η Φόρεστ «κλείδωσε» την Τσέλσι, με τους τερματοφύλακες να γίνονται ήρωες στο φινάλε

Η Φόρεστ κατάφερε να περιορίσει τη δράση του Πάλμερ και να ελαχιστοποιήσει τις επαφές του με την μπάλα. Και πιθανότατα έδειξε σε όλους τους υπόλοιπους αντιπάλους της Τσέλσι έναν τρόπο για να προβληματίσουν τους «μπλε» όταν τους αντιμετωπίσουν. Ακόμα κι έτσι, ο Άγγλος μεσοεπιθετικός κατάφερε να καταγράψει ασίστ…

Μέχρι να φτάσουμε εκεί, όμως, οι «μπλε» κατάλαβαν ότι η Φόρεστ θα τους έκανε δύσκολη τη ζωή, αφού η ομάδα του Νούνο Σάντο παρουσίασε το απόλυτα ανταγωνιστικό της πρόσωπο και το πειθαρχημένο της παιχνίδι. Ο Κρις Γουντ στο 49ο λεπτό από ασίστ του Μιλένκοβιτς με κεφαλιά σε μια φάση που πάλι εξέθεσε αμυντικά την Τσέλσι, έκανε το 1-0.

Οι Λονδρέζοι απάντησαν με τον Μαντουέκε στο 57’ όταν το πήρε πάνω του και με χαμηλό αριστερό σουτ ισοφάρισε. Οι φιλοξενούμενοι στο «Στάμφορντ Μπριτζ» έμειναν και με παίκτη λιγότερο στο 78’ λόγω δεύτερης κίτρινης του Γουόρντ – Πρόους, ο Πάλμερ στο 87’ είδε τον Σελς να του αρνείται το γκολ με απίθανο τρόπο και το ίδιο συνέβη στις καθυστερήσεις με την εξ επαφής κεφαλιά του Ενκουνκού. Εκείνος κρατούσε το βαθμό για την ομάδα του και οι συμπαίκτες του θα μπορούσαν τελικά να έχουν κάνει τη... μεγάλη απόδραση, αλλά ο Σάντσεθ στο 90'+13' έβγαλε την κεφαλιά του Ζότα Σίλβα για να παραμείνει το 1-1. 

Κώστας Ζάλιαρης