Το «άγνωστο» ρεκόρ που «κρατάει» ακόμα: Ο μοναδικός παίκτης της Premier League που ΔΕΝ δεχόταν τάκλιν για έξι μήνες!

Έχει αναρωτηθεί ποτέ κανείς αν υπήρξε κάποιος ποδοσφαιριστής, τον οποίον δεν μπορούσαν να σταματήσουν με τάκλιν οι αντίπαλες άμυνες;  Όχι μόνο υπήρξε, αλλά αγωνίστηκε και στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, την Premier League. Αυτός ήταν ο Μούσα Ντεμπέλε!



Το «άγνωστο» ρεκόρ που «κρατάει» ακόμα: Ο μοναδικός παίκτης της Premier League που ΔΕΝ δεχόταν τάκλιν για έξι μήνες!

Ο Μούσα Ντεμπέλε, σπουδαίος Βέλγος πρώην ποδοσφαιριστής, είναι κάτοχος ενός ρεκόρ, του οποίου όμοιό του δεν έχει υπάρξει ξανά. Πιο συγκεκριμένα, στο εξάμηνο Μαρτίου με Αυγούστου το 2016, φορώντας τη φανέλα της Τότεναμ, δεν υπήρξε άλλος ποδοσφαιριστής, ο οποίος κατάφερε να τον μαρκάρει επιτυχημένα.

Ο Βέλγος μέσος, γνωστός για την σπουδαία του τεχνική κατάρτιση και την ικανότητα του στην ντρίμπλα, δημιουργούσε «εφιάλτες» στους αντίπαλους αμυντικούς, οι οποίοι δεν έβρισκαν τρόπο να τον αντιμετωπίσουν. Η καριέρα του βέβαια, επηρεάστηκε από τους πολλούς τραυματισμούς, με αποτέλεσμα να μην φτάσει στο επίπεδο που αναμενόταν.

Οι εκπληκτικές ποδοσφαιρικές του ικανότητες δεν αποτυπώνονται πλήρως στο χορτάρι με αριθμούς, όμως αποτυπώνονται στα λεγόμενα των συμπαικτών του, οι οποίοι τον χαρακτηρίζουν ως τον καλύτερο παίκτη με τον οποίον είχαν αγωνιστεί ποτέ. Μερικοί από αυτούς είναι ο Κάιλ Γουόκερ, ο Ντέλε Άλι και ο Χέουνγκ Μιν Σον. Μάλιστα, τον χαρακτηρίζουν ιδιαίτερα… υποτιμημένο, λέγοντας πως θα μπορούσε να βρίσκεται δίπλα στα κορυφαία ονόματα του ποδοσφαίρου.

Για την ιστορία, ο ποδοσφαιριστής που σταμάτησε τον Ντεμπέλε ήταν ο Ντιντιέ Εντόνγκ στην αναμέτρηση της Τότεναμ με την Σάντερλαντ, στον μακρινό Σεπτέμβρη του 2016.

Κωνσταντίνος Μακρής