Και πώς να μην τον λατρεύει; Ο Πεπ ήξερε πως με τον Μπεγκιριστάιν δίπλα του, θα κατακτούσε τα πάντα!

Ο Τσίκι Μπεγκιριστάιν στο φινάλε της τρέχουσας σεζόν θ’ αποχωρήσει από τη Μάντσεστερ Σίτι ως απόλυτα επιτυχημένος. Και περισσότερο απ’ οποιονδήποτε άλλον στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, μπορεί να το επιβεβαιώσει ο Πεπ Γκουαρδιόλα. Άλλωστε, τον χαρακτηρίζει ως τον πιο ιδιαίτερο άνθρωπο στη ζωή του!  



Και πώς να μην τον λατρεύει; Ο Πεπ ήξερε πως με τον Μπεγκιριστάιν δίπλα του, θα κατακτούσε τα πάντα!

Ο διευθυντής ποδοσφαίρου της Μάντσεστερ Σίτι έχει ενημερώσει το κλαμπ για την απόφασή του ν’ αποχωρήσει το καλοκαίρι του 2025, όταν πλέον θα έχει συμπληρώσει 13 χρόνια παρουσίας και προσφοράς στον αγγλικό σύλλογο.

Σε αυτά τα χρόνια πανηγύρισε 21 τρόπαια, συνεργάστηκε με τρεις διαφορετικούς προπονητές και είναι υπεύθυνος για την… μετάλλαξη του ρόστερ και την «εκτόξευση» της ομάδας σε κάθε πιθανή κι απίθανη κορυφή, με τις μεταγραφές που πραγματοποιούσε.

Με τον Πεπ Γκουαρδιόλα τούς συνδέει μια… ολόκληρη ποδοσφαιρική ζωή. Είχαν συνυπάρξει ως συμπαίκτες, τόσο στην Μπαρτσελόνα, όσο και στην εθνική ομάδα της Ισπανίας. Έπειτα, από το 2008 και μετά εργαζόταν στους «μπλαουγκράνα» ως διευθυντής ποδοσφαίρου, προετοιμάζοντας το έδαφος για την απόλυτη κυριαρχία των Καταλανών με τον Πεπ στην άκρη του πάγκου τα επόμενα χρόνια. Και όταν συνεργάστηκαν ξανά στο Μάντσεστερ, απλά τα σάρωσαν όλα!

Πώς, μετά, να μην τον χαρακτηρίσει ο Γκουαρδιόλα ως τον πιο ιδιαίτερο άνθρωπο που έχει γνωρίσει;

 

 

Κώστας Ζάλιαρης