Ο μύθος της Τσέλσι καταρρίπτεται και γίνεται... ακόμα καλύτερος: Η επίδοση της κορυφαίας άμυνας στην ιστορία της Πρέμιερ ήταν 13 γκολ παθητικό!

Ο κόσμος του αγγλικού ποδοσφαίρου καμάρωνε για την επίδοση των 15 γκολ παθητικό σε μια σεζόν από την Τσέλσι του Ζοσέ Μουρίνιο, όμως, τα στοιχεία, τελικά, είναι διαφορετικά! Και φυσικά είναι πολύ καλύτερα για τους «μπλε», οι οποίοι είχαν παρουσιάσει ό,τι καλύτερο είχε εμφανιστεί ποτέ στα χρονικά της Πρέμιερ Λιγκ, με τη χρονιά εκείνη να είναι αξεπέραστη μέχρι και σήμερα! 



Ο μύθος της Τσέλσι καταρρίπτεται και γίνεται... ακόμα καλύτερος: Η επίδοση της κορυφαίας άμυνας στην ιστορία της Πρέμιερ ήταν 13 γκολ παθητικό!

Ο special one το είχε πει στη συνέντευξη Τύπου της παρουσίασής του, το καλοκαίρι του 2004 και το έκανε πράξη έναν χρόνο αργότερα. Ήταν... special. Και μαζί του έγινε και η Τσέλσι ιδιαίτερη σ' εκείνη τη φουρνιά, που κατάφερε να κατακτήσει το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από μισό αιώνα κι όχι μόνο αυτό, αλλά να κάνει και το back-to-back στους τίτλους. 

Η αρχή είχε γίνει με τη σεζόν 2004-2005, τότε που οι Λονδρέζοι έκλεισαν την ποδοσφαιρική χρονιά με παθητικό 15 τερμάτων, γράφοντας την απόλυτη ιστορία. Κι όμως, μια 203ετία αργότερα, ο Τζον Τέρι και ο Πετρ Τσεχ αποκάλυψαν κάτι που... είχαν ξεχάσει ακόμα κι εκείνοι! 

Ο JT έβαλε στα social media τη λίστα με τα παιχνίδια που η εστία της Τσέλσι παραβιάστηκε και μάλιστα, έκανε λόγο για ματς που όταν τα ξαναφέρνει στο νου του, θα μπορούσαν να έχουν παρουσιάσει μάξιμουμ 10 γκολ παθητικό. 

Αυτό που μαζί με τον Τσεχ πιστώνουν στον εαυτό τους, είναι πως μ' εκείνους παρόντες, οι «μπλε» είχαν δεχθεί μόνο 13 τέρματα! «Μόλις αντιλήφθηκα ότι δεν είχα παίξει στα τελευταία δυο παιχνίδια» έγραψε σε σχόλιο ο Τσεχ, για ν' απαντήσει ο Τέρι: «Ούτε εγώ! Είχα κάνει επέμβαση στο δάχτυλο του ποδιού για να είμαι έτοιμος για την προετοιμασία. Οπότε εμείς οι δύο δεχθήκαμε μόνο 13 γκολ»! 

Τα ματς στα οποία αναφέρονται ήταν το 3-1 επί της Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ» και το 1-1 με τη Νιούκαστλ στο St. James' Park με το αυτογκόλ του Γκέρεμι! 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης