Η UEFA της είπε «παίξε», η Ελλάδα απάντησε «θα το κάνω για τον Μπάλντοκ»: ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ «WEMBLEY»!

Ένα ταξίδι που δεν θα ξεχαστεί ποτέ, ένα διήμερο που δεν περιγράφεται με λόγια. Η Ελλάδα έχει βιώσει πρωτόγνωρες στιγμές και αναγκάστηκε να παίξει ένα παιχνίδι. Η UEFA της είπε «όχι» και η Εθνική απάντησε «θα το κάνω, για τον Μπάλντοκ»! Και το έκανε. κέρδισε μέσα στην Αγγλία (1-2), για πρώτη φορά στην ιστορία της, με γκολ στο 93ο λεπτό από τον Παυλίδη! Δεν περιγράφεται…  



Η UEFA της είπε «παίξε», η Ελλάδα απάντησε «θα το κάνω για τον Μπάλντοκ»: ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ «WEMBLEY»!

Γράφει από την Αγγλία ο Δημήτρης Μανάκος

Μπήκε καλά η Αγγλία στο παιχνίδι και η πρώτη καλή στιγμή έλαβε χώρα μόλις στο 3ο λεπτό. Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ σούταρε εκτός περιοχής, αλλά ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Ένα λεπτό μετά, η Εθνική απάντησε, με το πλασέ του Παυλίδη πάντως, να μην ανησυχεί ιδιαίτερα τον Πίκφορντ.

Το ματς είχε ρυθμό από νωρίς, αυτό «βόλευε» τους γηπεδούχους, η Ελλάδα ήταν… μουδιασμένη και «παγωμένη», πράγμα απολύτως λογικό, αναλογικά με την εξέλιξη της προηγούμενης ημέρας.

Ένα φάουλ του Πάλμερ στο 7’ πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια, αλλά μετά ήρθαν δύο διαδοχικές, τεράστιες στιγμές για τη «γαλανόλευκη». Για την πρώτη… φρόντισε ο Πίκφορντ, ο οποίος έκανε τεράστιο λάθος, έδωσε την μπάλα στον Μπακασέτα και ο τελευταίος πλάσαρε. Ουδείς κατάλαβε πώς πρόλαβε πάνω στην γραμμή και απομάκρυνε ο Κόλγουιλ στο 11ο λεπτό!

Στην εξέλιξη της φάσης, η Εθνική κέρδισε κόρνερ και ο Μαυροπάνος σκόραρε, μετά από μία ακόμη λανθασμένη έξοδο του Πίκφορντ. Ήταν εκτεθειμένος όμως και δικαίως, δεν έγινε το 1-0 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Η Ελλάδα ήταν ανώτερη. Ο χρόνος περνούσε και αν μία ομάδα έπρεπε να προηγείται, ήταν αυτή που φορούσε «μπλε».

Μία σπουδαία στιγμή με τον Τάσο Μπακασέτα ήρθε στο 20ο λεπτό, αλλά απέκρουσε ο Πίκφορντ, ενώ 60 δευτερόλεπτα αργότερα, ο Κόουλ Πάλμερ αστόχησε μόνος του από  το πέναλτι!

Τα λάθη συνεχίζονταν, η Ελλάδα δυσκολευόταν να πάει σε «σετ» παιχνίδι και στο μισάωρο, ο Γκόρντον βρέθηκε απέναντι από τον Βλαχοδήμο, αλλά σημάδεψε ψηλά.

Κάπως έτσι, το 0-0 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους και η Ελλάδα απέδειξε έμπρακτα πως στέκεται απίστευτα καλά μέσα στο «Wembley»!

Και αρχίζει η επανάληψη… Ανταμείβεται η προσπάθεια, επιβραβεύεται η λογική. Προηγείται μέσα στο «Wembley» η καλύτερη ομάδα.

Ατομική προσπάθεια του Παυλίδη, φοβερό διαγώνιο σουτ και το 1-0 στο 50’ είναι γεγονός.

Ευθύς αμέσως, οι Έλληνες παίρνουν μία φανέλα του Τζορτζ Μπάλντοκ και του αφιερώνουν το γκολ!

Και από εκεί και πέρα, ό,τι και να γινόταν, η Εθνική δεν θα δεχόταν γκολ! Αλλά ο Τζουντ Μπέλιγχαμ πάντα αποτελεί εξαίρεση… Και αυτό συνέβη στο 87ο λεπτό. Ελληνική καρδιά, ελληνική ψυχή, η Ελλάδα κέρδισε στο 94’ με τον Παυλίδη… Τι ζήσαμε!