Θρήνος στην οικογένεια της Λίβερπουλ: «Έφυγε» ο Κόρμακ, το ποδοσφαιρικό μυαλό του οποίου θαύμαζε ο Σάνκλι

Ο Πίτερ Κόρμακ άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 78 ετών, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια της Λίβερπουλ, της Χιμπέρνιαν και της Νότιγχαμ Φόρεστ. Έτρεφε απεριόριστο σεβασμό για εκείνον και για τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόταν το ποδόσφαιρο, ο Μπιλ Σάνκλι. 



Θρήνος στην οικογένεια της Λίβερπουλ: «Έφυγε» ο Κόρμακ, το ποδοσφαιρικό μυαλό του οποίου θαύμαζε ο Σάνκλι

Ο Πίτερ Κόρμακ, αγωνιζόταν στη μεσαία γραμμή και στη Λίβερπουλ βρέθηκε το 1972, μετά από δυο χρόνια παρουσίας στη Νότιγχαμ Φόρεστ, με την οποία αγωνίστηκε 87 φορές. 

Στο Μέρσεϊσαϊντ τον τράβηξε ο θρυλικός, Μπιλ Σάνκλι, ο οποίος είχε δηλώσει για τον Κόρμακ πως: «Μαζί του προστέθηκε το τελευταίο κομμάτι στο παζλ, μπορεί να διαβάζει τα παιχνίδια με φοβερό τρόπο, σαν να έχει μπροστά του ένα βιβλίο». 

Στην 4ετία που τίμησε την κόκκινη φανέλα είχε 26 γκολ σε 178 συμμετοχές και κατέκτησε δυο πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο κι ένα UEFA Cup. 

Με την εθνική ομάδα της Σκωτίας πρόλαβε να συμπληρώσει 9 συμμετοχές. 

Στην πατρίδα του, αν και αναδείχθηκε από τα τμήματα υποδομής της Χαρτς, βρέθηκε στη Χιμπέρνιαν. Με αυτήν έφτασε στο ανδρικό επίπεδο και συμπλήρωσε 182 συμμετοχές σε 7 χρόνια παρουσίας, μέχρι να πάρει το δρόμο για την Αγγλία και βρεθεί αρχικά στη Νότιγχαμ Φόρεστ, προτού παίξει σε Λίβερπουλ και Μπρίστολ Σίτι. 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης