Επιβεβαίωσε την απόσυρση ο Μάτιπ, έζησε όσα ονειρευόταν με την κόκκινη φανέλα της Λίβερπουλ!

Μόλις 33 ετών, αλλά γεμάτος από ποδοσφαιρικές εμπειρίες και τίτλους. Ο Ζοέλ Μάτιπ, μερικούς μήνες αφότου έμεινε ελεύθερος από τη Λίβερπουλ και μη έχοντας βρει ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του, αποφάσισε να ρίξει τίτλους τέλους στην καριέρα του, επιβεβαιώνοντας όσα είχαν κυκλοφορήσει από το απόγευμα της Παρασκευής. 



Επιβεβαίωσε την απόσυρση ο Μάτιπ, έζησε όσα ονειρευόταν με την κόκκινη φανέλα της Λίβερπουλ!

Ο Καμερουνέζος αμυντικός έζησε όλα όσα ονειρευόταν και το κατάφερε με την κόκκινη φανέλα στη θητεία του στο Μέρσεϊσαϊντ. 

Οχτώ χρόνια θητείας, 201 συμμετοχές, ένα από τα πιο πολύτιμα μέλη της εποχής του Γιούργκεν Κλοπ στο «Άνφιλντ», ο άνθρωπος που έκανε την ασίστ στο γκολ του Ορίγκι στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2019 στη Μαδρίτη. 

Δυστυχώς για εκείνον, τον Δεκέμβριο του 2023 υπέστη ρήξη χιαστού και δεν έπαιξε ξανά για το κλαμπ του λιμανιού, ωστόσο, είχε την ευκαιρία ν' αποχαιρετήσει την ομάδα και τον κόσμο στο «Άνφιλντ» στην τελετή που στήθηκε στο φινάλε της περασμένης σεζόν, για το «αντίο» του Γιούργκεν Κλοπ. 

Αναδείχθηκε από τα τμήματα υποδομής της Σάλκε, πέρασε 7 χρόνια στους «βασιλικούς μπλε» και κατέκτησε το Κύπελλο Γερμανίας με τη γερμανική ομάδα, το 2011. 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης